Afbeelding

Koffie uurtje in de huiskamer van Lieshout

Algemeen

Lieshout - Elke laatste vrijdag van de maand vindt in de 'Huiskamer van Lieshout' het koffie uurtje plaats. Het eerstvolgende koffie uurtje vindt plaats op vrijdag 31 januari in het Franciscushof.

Het begint al te wennen, het koffie uurtje op de laatste vrijdag van elke maand. Inwoners van Lieshout die het fijn vinden om anderen op een ontspannen manier te ontmoeten, hun netwerk willen uitbreiden of op zoek zijn naar informatie op allerlei gebied kunnen maandelijks in de Huiskamer van Lieshout terecht voor een kopje koffie. Zelfredzaamheid is het gevleugelde woord. Dat wil niet zeggen dat je overal alleen voor staat. Je zult samen met de mensen uit je netwerk inhoud moeten geven aan je dagelijks bestaan. Hulp verlenen en hulp van anderen accepteren is vaak moeilijk, vooral aan dat laatste moeten mensen wennen, zo blijkt telkens. Dat vraagt om een andere attitude.

Met enige regelmaat worden er sprekers uitgenodigd die een onderhoudend of interessant verhaal komen brengen over een onderwerp dat met name voor senioren interessant is. Ouderen vragen zich af op welke wijze zij de omslag naar zelfredzaamheid vorm kunnen geven en welke maatschappelijke facilitering daarin een steun kan zijn? Hoe ze zelf kunnen meewerken aan het gezond ouder worden?

Ongeveer een half jaar geleden kwam Julia Dabekaussen in dienst bij stichting ViERBINDEN. Zij volgde Suzan de Koning op als dorpsondersteuner voor Lieshout. Suzan ging naar Beek en Donk. Inmiddels is Julia gewend en ingewerkt. Zij stelt zich graag aan de gasten voor en vertelt over haar werk als dorpsondersteuner. Julia houdt van een interactieve bijeenkomst en nodigt u uit om vooral veel vragen te stellen.

De kennismaking door en met Julia wordt afgewisseld met een presentatie van prachtige natuurfoto's die beschikbaar zijn gesteld door natuurfotograaf Marcel van de Kerkhof uit Aarle-Rixtel. U kent Marcel ongetwijfeld van DeMooiLaarbeekKrant. Hij heeft prachtige foto's gemaakt van de flora en fauna in deze omgeving, maar ook daarbuiten.

U bent welkom in de Hofkamer vanaf 10.00 uur. De koffie staat klaar.