Doelpuntloos gelijkspel ASV '33

Aarle-Rixtel - In de eerste wedstrijd na de winterstop speelde ASV '33 thuis gelijk tegen Woenselse Boys: 0–0. ASV '33 miste vier basisspelers en moest daarom enkele aanpassingen in de opstelling doorvoeren. De vervangers deden het prima, waardoor de thuisploeg niet echt in gevaar kwam en een verdiend gelijkspel behaalde.

Het eerste kwartier gebeurde er op het veld erg weinig. Het spel speelde zich vooral af op het middenveld. Pas in de 17e minuut kwam het eerste kansje voor ASV '33. Erwin van Dijk kopte een voorzet van Teun de Koning naast. Pas na 35 minuten kreeg Woenselse Boys de eerste kans. Na een uitbraak over rechts werd de bal vanuit een moeilijke hoek in het zijnet geschoten. Vijf minuten later weer een aanval van Woenselse Boys over de rechterflank. Dit keer schoot de inkomende spits de bal, na een voorzet, naast het doel. Op slag van rust werd de bal door een aanvaller van Woenselse Boys, vanaf de rand van het strafschopgebied, net naast geschoten.

Ook na de rust gebeurde er nauwelijks iets voor beide goals. Beide teams werkten keihard, maar slaagden er niet in gevaarlijk te worden in het strafschopgebied van de tegenstander. De grootste kans van de wedstrijd was voor Woenselse Boys. Na een snelle aanval door het midden verscheen de spits vrij voor keeper Martijn Verbakel. Deze stopte de inzet echter op fraaie wijze. Ook in het laatste half uur wisten beide ploegen niet veel mogelijkheden te creëren.

De beste kans voor ASV '33 ontstond uit een standaardsituatie. Een vrije trap werd in het strafschopgebied van Woenselse Boys gebracht, maar vervolgens weggekopt door een verdediger. De bal kwam voor de voeten van Stijn Kersjes. Hij schoot echter, in kansrijke positie, over. Even later nog een kansje voor Woenselse Boys, maar ook nu werd het afstandsschot gekeerd door de goed keepende Martijn Verbakel.

Beide ploegen waren uiteindelijk tevreden met het behaalde punt. Dit was ook een terechte uitslag, gezien de verhoudingen in het veld.

Volgende week speelt ASV '33 uit tegen Brandevoort.

Opstelling ASV '33: Martijn Verbakel; Kevin van Schijndel, Pim van den Tillaart, Bart Wilms, Mees van Roij; Robbert Mol, Teun van Asten, Erwin van Dijk; Puck Coopmans, Stijn Kersjes, Teun de Koning (71e min. Davey van Bokhoven).