Sparta '25 verliest van laagvlieger

Beek en Donk - Sparta '25 speelde afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen Beerse Boys. De gastheer stond op de één na laatste plaats en Sparta '25 was de trotse koploper. Eerder dit seizoen won Sparta '25 thuis met 3-1. Maar dat resultaten behaald in het verleden geen garantie bieden, bleek na 90 minuten.

Sparta '25 was totaal zichzelf niet en had een absolute off-day. Beerse Boys wekte niet de indruk tevreden te zijn met een puntje en liet zich in de beginfase duidelijk zien. In de 5e minuut was het al raak voor de thuisploeg. Een afgeslagen corner werd opgevangen door Beerse Boys en kwam via een perfecte pass bij Daan Mulders. De aanvaller rondde met een bekeken lobje over de uitgelopen Kamiel Pennings af, 1-0. In de 19e minuut was Sparta '25 dicht bij de gelijkmaker. Daan van Heijnsbergen schoot een vrije trap onfortuinlijk op de paal. Sparta '25 zette daarna meer druk. Maar Daan Mulders zorgde uit het niets met een afstandsschot in de 27e minuut ervoor dat de stand 2-0 werd. Lang kon Beerse Boys niet genieten van de marge van twee goals. Daan van Heijnsbergen was in de 29e minuut wel trefzeker door een goede voorzet van rechts binnen te tikken, 2-1.

In de tweede helft gingen beide teams voor de overwinning, maar grote kansen waren er niet. In de 72e minuut omspeelde Niels van Heerbeek van Beerse Boys twee Spartanen waarna Philippe Cleutjens hem onreglementair een halt toeriep. Een rode kaart oordeelde de scheidsrechter. Vijf minuten later moest Sparta '25 weer een rode kaart incasseren. Dezelfde aanvaller speelde zich vrij en kwam alleen voor Kamiel Pennings die hem volgens de scheidsrechter onreglementair afstopte. Sparta '25 moest toen zelfs met 9 man verder. Bram Werdens kwam in de goal en zijn eerste actie was het stoppen van de toegekende strafschop. Er was nog hoop. Door strijd en werklust kwamen de Spartanen nog tot een aantal voorzetten, maar die vielen helaas niet goed. Ook Beerse Boys kreeg nog mogelijkheden om de score uit te bouwen. Doelpunten bleven echter uit waardoor de eindstand 2-1 werd.

Zondag 2 februari speelt Sparta '25 om 14.30 uur thuis tegen Someren. Een overwinning zal deze teleurstelling snel doen vergeten, maar het wordt nog wel even puzzelen voor trainer Patrick Methorst.