Afbeelding

Aarles heemhuis uitgebreid en heringericht

Algemeen

Aarle-Rixtel - Het heemhuis van de Aarlese heemkundekring Barthold van Heessel aan de Kouwenberg heeft een nieuwe ontvangstruimte erbij gekregen. Deze is stukken groter dan de vorige 'goei kamer'. Deze ontvangstruimte ziet er veel uitnodigender uit. En niet alleen voor individuele bezoekers die er 'op de koffie' komen. Het is voortaan ook mogelijk om grotere groepen te ontvangen ook bij de dorpswandelingen.

De voormalige 'goei kamer' is nu kleurrijk ingericht als klompenmakerij, waar klompenmaakster Nicole van Aarle demonstraties gaat verzorgen. Ook zijn er bijzondere klompencollecties te bewonderen en allerlei andere 'klompencuriositeiten'. De klompenmakerij maakt integraal deel uit van het heemhuis, terwijl Nicole zelf ook mee rondleidingen gaat verzorgen. De rest van het expogedeelte heeft inmiddels ook een gedaanteverandering ondergaan. Zo is er een foto-expositie ingericht van bekende Aarlese mensen aan de hand van foto's van Joost Duppen en wijlen Ben van Noordwijk sr. De speelgoedafdeling heeft plaatsgemaakt voor een unieke collectie voorwerpen en andere bijzonderheden van Klokkengieterij Petit&Fritsen. Deze zijn ter beschikking gesteld door Frank Fritsen.

Aanstaande zondag kan men het uitgebreide en heringerichte heemhuis komen bezoeken en wel tussen 14.00 en 17.00 uur. Zondags na carnaval wordt er een prachtige foto-expositie geopend met werken van natuurfotograaf Henk Beniers. Hierover later meer.