Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 429238
Kunst en Cultuur

Met KunstDichtbij naar Lucas Gassel

Beek en Donk - Werkgroep KunstDichtbij uit Beek en Donk (samenwerking van Buurtvereniging De Eendracht en 't Oude Raadhuis) hebben hun volgende bezoek gepland op 17 maart. Ze gaan dan naar het Gemeentemuseum Helmond om daar de expositie van meester-schilder Lucas Gassel uit de 16e eeuw te bezichtigen; hij was een van de eerste goede landschapsschilders.

Dit jaar is het 450 jaar geleden dat hij is overleden en daarom wil Helmond zijn grootste kunstenaarszoon in het zonnetje zetten. Helaas mogen ze voor dit bezoek geen gids hebben maar achteraf kunnen ze, voor wie dat wil, nog even napraten in 't Oude Raadhuis met een gratis kopje koffie of thee. De entree van het museum à €12,50 is voor eigen kosten, en voor Museumjaarkaart houders €2,50.

Dr. Ger Jacobs geeft samen met de heer Hans van der Laarschot nog een lezing over deze schilder bij Seniorenvereniging Beek en Donk op 13 februari in het Ontmoetingscentrum. Kosten €6,50 voor leden en €7,50 voor niet-leden. Opgeven voor het museum graag voor 9 maart per mail: Kunstdichtbij@gmail.com of tel. 0492-450064 of 06-52468030. Tevens vermelden of u zelf rijdt en evt. personen wil meenemen, wil meerijden of met de fiets wil gaan.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>