Afbeelding

Ook in Beek en Donk een Repaircafé?

Algemeen

Beek en Donk - Tijdens de laatste nieuwjaarsreceptie kreeg het repaircafé in Lieshout een mooie blijk van waardering van het Laarbeekse College. Ook in Gemert werd onlangs een repaircafé geopend.

HoWeKo in Beek en Donk begrijpt als geen ander de duurzaamheid die door de repaircafé 's wordt ondersteund en wil daar voor Beek en Donk ook een gevolg aan geven. In de eerste plaats omdat de cafés de gebruiksduur van veel gebruiksvoorwerpen en apparaten kunnen verlengen. Vaak wordt een apparaat met een kleine storing al naar de milieustraat gebracht, terwijl de levensduur met een simpele reparatie verlengd kan worden. Daarbij hebben ze gezien dat het café een aangename ontmoetingsplek voor mensen kan zijn. Dat past naadloos bij de filosofie van HoWeko. Met name op de vrijdag is er voldoende ruimte om mensen te ontvangen aan het Wethouder Heinsbergenplein 6 in Beek en Donk. Bovendien zijn ze gewend de koffie klaar te hebben.

Om het café te kunnen opstarten zijn ze op zoek naar mensen die het leuk vinden om een keer per maand - op vrijdagochtend of middag – reparaties uit te voeren. Die reparaties betreffen kleine huishoudelijke apparaten, geluidsapparatuur en verlichtingselementen. Maar ook klein herstelwerk aan kleding, enz. zou mogelijk zijn. Als je een van die vaardigheden hebt en het lijkt je leuk om hen te komen helpen, meld je dan aan. Dat kan via mail: info@howeko.nl. Zodra ze voldoende mensen hebben die geïnteresseerd zijn, houden ze een bijeenkomst om te overleggen hoe het precies gaat werken.