De homepage van de vernieuwde website www.laarbeek.nl
De homepage van de vernieuwde website www.laarbeek.nl

Nieuwe website Laarbeek.nl

Algemeen Gemeente

Laarbeek - De geheel vernieuwde website van de gemeente Laarbeek is vandaag (maandag 3 februari) gelanceerd. Een nieuw ontwerp en een verbeterde structuur en menu-indeling zorgen er voor dat informatie optimaal via dit kanaal te verkrijgen is. Dit past bij de uitbreiding van de digitale dienstverlening van de gemeente. Alle teksten zijn bovendien herschreven in duidelijke taal. Ook dat is een van de speerpunten in de dienstverlening van de gemeente Laarbeek.

Nieuwe structuur
De website heeft drie pijlers: Inwoners, Ondernemers en Bestuur en organisatie. Binnen deze pijlers zijn de meeste producten en diensten van de gemeente Laarbeek terug te vinden. Niet alles komt terug op de website. Er is gekeken naar wat de bezoeker van de site daadwerkelijk nodig heeft. De meest gezocht onderwerpen staan op de homepage. Daarnaast kan de bezoeker verder lezen op thema. In de praktijk zullen de meeste bezoekers rechtstreeks via de zoekfunctie naar het onderwerp zoeken. Die zoekfunctie staat dan ook prominent voorop.

Digitalisering
Op deze nieuwe site staan meer digitale formulieren, waarmee de bezoeker makkelijk vanuit thuis zaken kan regelen. Een uittreksel uit het bevolkingsregister aanvragen, uw huwelijk regelen of de geboorte van uw kind aangeven? Dat kan direct via de website. Op elk moment van de dag, zeven dagen per week. De afgelopen maanden zijn er al veel digitale diensten bij gekomen. En dat zal de komende tijd nog verder uitgebreid worden.

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan deze website. De basis staat nu. De komende tijd zullen we nog veel aandacht besteden aan de puntjes op de 'i'. Bovendien zal de website natuurlijk altijd meegroeien met nieuwe ontwikkelingen.

De homepage van de vernieuwde website www.laarbeek.nl