Afbeelding

Aarle-Rixtelse student in finale NK Tuinaanleg

Algemeen

Aarle-Rixtel - Juul Verbeeten (Aarle-Rixtel) en Stijn van den Beuken, studenten van de hoveniersopleiding van Helicon MBO Boxtel, namen donderdag 23 en vrijdag 24 januari deel aan de kwalificatieronde van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg. Het was ongelofelijk spannend, tot op de laatste minuut. Op het nippertje wisten Juul en Stijn hun tuin als eerste op te leveren, wat ze een extra punt opleverde. Hiermee wonnen ze de kwalificatiewedstrijd.

De Nationale Wedstrijd Tuinaanleg wordt jaarlijks georganiseerd door de branchevereniging VHG en World Skills Netherlands. Totaal doen hieraan 16 teams van verschillende AOC's mee. Per kwalificatieronde wint er één team, de vier overgebleven teams doen dan mee met de finale tijdens de tuinbeurs TuinIdee in 's-Hertogenbosch van 13-15 februari. Het winnende team op TuinIdee wordt dus Nederlands kampioen en mag daarna ook nog eens mee doen aan de Euroskills, later dit jaar in Graz, Oostenrijk.

Nu goed trainen voor de finale, aldus Juul en Stijn. Leren van de foutjes die gemaakt zijn tijdens de kwalificatieronde en proberen ook die punten te verbeteren. Juul en Stijn liepen aan het einde van dag één behoorlijk achter op schema, maar wisten dit de tweede dag gelukkig rap in te halen. Tijdsmanagement is dus nog een aandachtspuntje in de training en coaching. Bij de finale is geen ruimte voor oefening, de tekening wordt pas een dag van te voren bekend gemaakt. Dat maakt het extra spannend!

Komt u Juul en Stijn ook aanmoedigen op de tuinbeurs TuinIdee 2020 in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch?