Afbeelding

Educatiebijeenkomst KBO Beek en Donk: Tandzorg en de gebitsprothese

Algemeen Senioren

Beek en Donk - In het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk vindt woensdagavond 4 maart om 19.30 uur een educatiebijeenkomst plaats over prothetische mondzorg bij ouderen. Deze wordt georganiseerd door Seniorenvereniging KBO Beek en Donk, in samenwerking met ViERBINDEN en de St. Kruiswerk.

Mondzorg krijgt in de ouderenzorg vaak onvoldoende aandacht. Ouder worden heeft invloed op het hele lichaam, waaronder het gebit. Ook eetgewoontes veranderen naarmate iemand ouder wordt. Door deze veranderingen is het erg belangrijk om het gebit goed te blijven verzorgen. Regelmatige controle, ook voor prothesedragers, hoort daarbij.

De helft van de 1,2 miljoen Nederlandse ouderen gaat echter niet (meer) naar de tandarts of tandprotheticus. Onder andere door fysieke beperkingen. Poetsen gebeurt bijvoorbeeld minder grondig. De mondhygiëne kan daardoor afnemen. Ook slechte pasvorm van de prothese ontsnapt vaak aan de aandacht.

Deze avond is dan ook bedoeld voor alle 50-plussers van Laarbeek die hun gebitsprothese belangrijk vinden. I.v.m. de logistiek, graag opgeven vóór 20 februari bij Mariëtte Frijters (tel. 06-15962783 of mail: mariettefrijters@home.nl).