Vv Mariahout verslaat RKGSV

Mariahout - Op een zacht maar goed bespeelbaar veld behaalde voetbalvereniging Mariahout afgelopen zondag drie verdiende punten. Op eigen terrein won Mariahout met 1-0 van RKGSV uit Gerwen. Daardoor klimmen de Marianen naar de 6e plaats.

Mariahout heeft geleerd van enkele ruime nederlagen en speelde zondag duidelijk compacter. Goed ingrijpen van Gerwen aanvoerder Rainer van Bergen voorkwam dat Dennis Veldpaus vrij op de het Gerwense doel kon aflopen. Hierna had Tom van de Bogaard een mooie pass op de snelle David van Rossum, maar helaas voor David lette doelman Remy Hendrikx goed op. Na een klein halfuur was er een mooie combinatie tussen Danny van de Laar en Tim Barten. Het schot van Tim ging voorlangs. Een combinatie over de linkervleugel van Mariahout leidde bijna het openingsdoelpunt in. De voorzet van Tim Barten was nét te scherp voor Danny van de Laar die te laat kwam om de 1-0 binnen te kunnen tikken. Ook Gerwen was zo nu en dan gevaarlijk. Matig ingrijpen van de Mariahout-verdediging gaf Tom van de Berk een mogelijkheid maar zijn schot ging naast. In de laatste minuut van de eerste helft gaf Mariahout onnodig een vrije trap weg aan de zijlijn. Sander de Waal knikte de vrije trap met zijn hoofd op de bovenkant van de lat.

De teams begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. David van Rossum snelde langs zijn directe tegenstander maar zijn voorzet miste precisie. In de 52e minuut kwam Mariahout op voorsprong. Een hele mooie pass van Tom van de Bogaard kwam bij Tim Barten. Tim kapte zijn tegenstander uit en plaatste de bal met zijn linkervoet boven doelman Hendrikx in de verre hoek: 1-0. Gerwen ging vanaf dat moment 1-op-1 voetballen en probeerde met lange ballen onrust te creëren in de Mariahoutse achterhoede. Mariahout kwam naarmate de tweede helft vorderde iets meer onder druk te staan maar goed en spectaculair ingrijpen van Huib van Zutphen en Kevin Ketelaars voorkwamen goede kansen voor Gerwen. Kevin en Huib toonde daarmee een 'Over mijn lijk'-mentaliteit en dat ontbrak weleens de afgelopen wedstrijden. Ook Mariahout was gevaarlijk met verschillende uitbraken. Invaller Luc van Rooi liet zien een ontzettend goede kopper te zijn: hij won alle luchtduels van zijn directe tegenstander en was belangrijk in de duels. In de 90e minuut kon David van Rossum de wedstrijd beslissen. Hij liep alleen op doelman Hendrikx af maar werd teruggefloten vanwege buitenspel. Gerwen drong in de blessuretijd nog wel, maar Mariahout trok de overwinning over de streep. Een goed resultaat onder moeilijke omstandigheden.

Opstelling: Tom Hagelaars, Kevin Ketelaars, Sander Scheepers, Huib van Zutphen en Rob Wagemans ( 75 Freek Habraken ). Stijn vd Bogaard, Tom vd Bogaard en Dennis Veldpaus. Tim Barten, Danny vd Laar ( 64 Luc van Rooi) en David van Rossum.