Koss van de Wijdeven, winnaar herenenkel A-klasse
Koss van de Wijdeven, winnaar herenenkel A-klasse

Jeugdtoernooi bij BC Mixed

Sportnieuws Sport

Beek en Donk – In sporthal d'n Ekker werd zondag 2 februari het Open Jeugdtoernooi van Badmintonclub Mixed gehouden. Bijna 100 jeugdspelers uit de regio speelden in diverse klassen. Er werden maar liefst 321 wedstrijden gespeeld, veel plezier gemaakt en het ging er bijzonder sportief aan toe. Al met al een geslaagd toernooi wat mede dankzij de toernooicommissie van BC Mixed perfect is verlopen.

Voorbereiding
Om 9.00 uur stonden de eerste wedstrijden gepland. Maar voordat de eerste shuttles geslagen worden is er al veel werk verzet. In de weken voorafgaand aan het toernooi moeten alle inschrijvingen verwerkt worden in het toernooiprogramma. Maar het zijn niet alleen de wedstrijden die gepland moeten worden. De prijzen moeten besteld worden. Plus Van Balkom is als sponsor gevonden en heeft appels en bananen beschikbaar gesteld voor de deelnemers. En voor alle spelers zijn sleutelhangers met een shuttle geregeld als aandenken aan het toernooi.

Vier klassen
Dan kan het toernooi beginnen. Er komen spelers van 11 verschillende verenigingen uit de regio in actie. Die zijn ingedeeld in 4 verschillende klassen. De jongste deelnemers zitten in de pupillenklasse. De meesten spelen pas enkele jaren badminton, maar door het meedoen aan dit soort toernooien gaat het niveau flink vooruit. Als de kinderen ouder worden komen ze in een hogere klasse uit. Afhankelijk van de leeftijd speel je dan in de C-, B- of A-klasse. Er worden dubbel- en enkelpartijen gespeeld. Dat de meeste spelers aan elkaar gewaagd zijn blijkt wel uit de vele spannende wedstrijden die pas in de laatste fase werden beslist. De spannendste wedstrijd van de dag was ongetwijfeld de finale in de herenenkel A-klasse. Deze ging tussen Koss van de Wijdeven van BC Mixed (foto) en Dennis Verbakel van BC Bakel. Koss besliste de wedstrijd in de verlenging met 28-26. Het publiek leefde intens mee en na afloop van de wedstrijd was er veel applaus en waardering voor beide spelers.

Wisselbeker
De jeugdspelers van BC Mixed hebben het erg goed gedaan. In elke klasse hebben ze meerdere prijzen in de wacht gesleept. Daarmee hebben ze voldoende punten verzameld om de wisselbeker te winnen. Dat werd dan ook uitbundig gevierd aan het einde van de prijsuitreiking. Alle foto's van het toernooi zijn binnenkort te zien op de fotopagina van www.bcmixed.nl. Daarnaast kun je de vereniging volgen op Facebook, Instagram en twitter.