Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)
VIDEO

Zaal geniet opnieuw bij tweede Wedden Dat Je Lacht 2020

Algemeen Carnaval

Lieshout - Een week na de eerste Wedden Dat Je Lacht van het nieuwe decennium, is het op de eerste februariavond tijd voor de volgende. Lange rijen met tafels zitten vol wanneer het orkest van STOUDT begint te spelen.

Intro
De trompettisten, klarinetspelers, trommelaars en andere muzikanten van STOUDT trappen de avond af met veel passie en tempo. Presentator Willy Verhoeven bedankt de muziekverzorgers en laat de avond beginnen.

Nu is het tijd voor wat dans; de dansmariekes komen met veel geklap en gejuich vanuit de zaal het podium op. De danspasjes zijn erg symmetrisch en bovendien gaan de mariekes lekker mee op het ritme van Hardwells Power. De Mini-Raoperkes komen na de grotere dansmariekes en maken eveneens indruk op de aanwezigen. De laatste groep danseresjes gooit het over een hele andere boeg. De muziek verraadt het al, de kinderen houden zich bezig met het thema The Lion King. Zij krijgen na hun optreden net zoveel applaus als de vorige acts, en dan is het tijd om de ton naar het midden van het podium te verplaatsen.

Artikel gaat verder onder de video. (Video: MooiLaarbeekTeenz)

Tonpraten, het middelpunt van de avond
Willy houdt een kort praatje over het verdere verloop van de avond en kondigt de eerste spreker aan. Met veel applaus wordt hij onthaald, Helmonder René van den Heuvel die zich voordoet als motorbendelid van Haeven Devils, een motorclub uit Brouwhuis.

Zijn verhaal begint met het slot, letterlijk het slot… van zijn motor. Dit soort grappen maakt René namelijk constant. Bij iedere foute woordgrap of slechte mop wordt 'alaaf alaaf' gespeeld door STOUDT, die dat bij alle tonpraters doen. René neemt Lieshout mee naar zijn avonturen in België met zijn vrienden Wiel en Rob. Over deze twee maakt René zoveel flauwe grappen, dat het publiek ze na een tijdje ziet aankomen. Een komisch verhaal met uiteindelijk wel een trieste afloop, omdat Wiel overlijdt - maar daar weet de motorman wel op in te spelen.

De volgende twee tonsprekers zijn de Budelse Tom van Osch en de Drentenaar Koop Drost die beiden uit het boerenleven komen. Tom vertelt over zijn ervaringen met vrouwen en zijn deelname aan Boer zoekt Vrouw, terwijl Koop maar liefst vier uur heeft gereisd om zijn herinneringen uit de seventies te vertellen. Beide mannen krijgen een groot applaus en de pauze begint.

Na de break is het tijd voor de Limburgse dronkenlap en zwerver Gerard, gespeeld door Theo Nellen. Hij is zijn vrouw kwijtgeraakt en vertelt over zijn huidige leven op straat. Na de laatste pauze en de loterij is Freddy van den Elzen uit Schijndel de laatste spreker. Hij valt op door zijn zenuwachtige en stotterende performance. Het publiek brult voor de laatste keer van het lachen.

Afsluiting
Een vol programma wordt uiteindelijk afgesloten met optredens van STOUDT en het Van Binsbergen Trio. Beide groepen nemen als laatste een voorschotje op de carnaval.

Bekijk hier alle foto's van fotograaf Marcel van de Kerkhof.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding