Afbeelding

Geweldige resultaten voor RC De Oude Molen op NK showrijden

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover. Na maandenlang trainen vertrokken de 41 rijdsters met hun trainsters naar het Nederlands Kampioenschap Showrijden. De ploeg van De Oude Molen ging in 6 categorieën de strijd aan met de rest van Nederland.

De juniorengroep (met rijdsters t/m 17 jaar) reed met een, op Mary Poppins geïnspireerde, nummer erg netjes. Met een klein verschil van slechts 0,2 punt ging de 2e plaats aan hen voorbij. Een prachtige bronzen medaille! De dag begon super.

Daarna was het de beurt aan het kwartet. In het nummer 'Miserere' ,wat Latijn is voor barmhartigheid, reden de 4 dames een prachtige kür als geestelijken. De goed uitgevoerde patronen, mooie choreografie en grote snelheid werden beloond. Ze mochten zich Nederlands Kampioen noemen. De ontlading was groot toen ze de uitslag hoorden.

En weer verder met de orde van de dag. Er stonden nog 4 categorieën op het programma. Veel rijdsters reden mee in verschillende categorieën, dus het was zaak de concentratie vast te houden.

Kwartet onder de 15 jaar, was aan de beurt. Het viertal reed, als Spaanse stierenvechters. Ze reden heel mooi en hadden goed geoefend op de mimiek. Ze pakten de 2e prijs! Weer een prachtig resultaat.

Als 4e was de volgende categorie aan de beurt. De 12 rijdsters van RC De Oude Molen zochten als Rood Kapje in het 'Red Riding Hood. The wolf amongst us' naar de wolf. Ze voerden het nummer precies zo uit als de trainsters hadden bedacht met nette patronen. De jury was unaniem. Zilver!

Eindelijk waren de allerkleinsten aan de beurt. Stoere chickies die op muziek van AC/DC en de Spice Girls een heel leuk nummer uitvoerden. Sommige stonden op hun handen en anderen gebruikten de omhoog gestoken benen als gitaar. Rokjes verwisselden tijdens het nummer van zwart naar roze. Geweldig deden de meiden het. Wat was de ontlading groot toen ze zagen dat de punten van de concurrentie achter bleven op die van hen. Een eerste plaats!

Tenslotte kwam de categorie 'Grote Groep' van minimaal 16 rijdsters. Pas op het laatste moment was besloten om ook voor deze categorie in te schrijven. Na de deelname aan de Worldrollergames (WK) afgelopen zomer hadden veel ervaren rijdsters de groep verlaten. Nu moest er worden opgebouwd, maar na 3 goede uitvoeringen tijdens de KerstROLLERshow werd de knoop doorgehakt. 'The spirit of Africa' met prachtige muziek, pakken en choreografie, werd heel netjes gereden. En leverde het team een bronzen medaille op.

Wat een dag, elk team stond op het blok! Na de prijsuitreiking vertrok de bus met een moe, maar heel voldaan, team beladen met 2 gouden, 2 zilveren en 2 bronzen bekers, huiswaarts. Dit jaar zullen ze niet zomaar vergeten. De huldiging van onze kampioenen zal binnenkort plaats vinden. Meer informatie hierover vind u binnenkort op www.rcdeoudemolen.nl.

Afbeelding
Afbeelding