Afbeelding

Lezing Ernest de Groot bij IVN Laarbeek

Algemeen Lezingen

Aarle-Rixtel - Loco Dijkgraaf Ernest de Groot van waterschap Aa en Maas houdt op 20 februari voor het IVN Laarbeek een lezing over water, waterschappen en waterbeheer in relatie tot natuur en landschap in NO Brabant.

De regio Helmond/Oost Brabant herbergt veel fraaie landschappen, met elk hun eigen ontstaansgeschiedenis, geëigend grondgebruik, landschappelijke inrichting en -stoffering. Ernest: "De gehele waterhuishouding van Oost Brabant passeert de revue, van de Peelhorst en de Peelvenen tot en met de Raamvallei en het Dal van de Aa. Kom en beleef een bijzondere, watergerelateerde helikoptervlucht over de gehele regio".

Ernest de Groot is nu zo'n 30 jaar in de weer in het Brabantse landschap, zowel ambtelijk, bestuurlijk als maatschappelijk. Hij is actief met ruimtelijke ordening, landinrichting, land- en tuinbouw, milieu, bodem, water, natuur, landschap/cultuurhistorie en recreatie in Brabant. Momenteel is hij lid van het dagelijks bestuur van Waterschap Aa en Maas namens de waterschapspartij Water Natuurlijk en lid van het algemeen bestuur van het Brabants Landschap. Verder is hij actief als natuurgids, landschapsbeschermer en landschapsbeheerder in de regio Uden-Veghel via IVN Uden en de stichting Vrijwillig Landschapsbeheer Uden. In 2014 en 2015 was hij tweemaal de bijna Groenste Politicus van Nederland (verkiezing van Natuurmonumenten).

Bijgaande foto is in 2015 gemaakt door wijlen Leo van den Heuvel. De foto geeft een lepelaar weer, een blauwe reiger, een aalscholver en een nijlgans, alle vogels die baat hebben bij een goed waterbeheer. De lezing wordt, zoals gebruikelijk bij IVN Laarbeek, gehouden aan de locatie de Bimd aan de Beekseweg 3 te Aarle-Rixtel, en begint om 20.00 uur. Deze duurt tot ca. 22.00 uur. Iedereen is welkom.