B-klassers laten zich zien in bekertoernooi

Beek en Donk - De tweede poulefase van het WAC-Bekertoernooi is van start gegaan. De schifting heeft plaats gevonden, de deelnemers om de Grote en de Kleine Beker zijn bekend.

Grote Beker poule 1
Vijf minuten na de aftrap tussen beide A-klassers was het verschil al gemaakt. De tussenstand van 3-0 gaf wel aan dat Sevenmiles.nl er geen gras over liet groeien. In het slot werd het verschil nog groter en redde Lindeboom nog snel even de eer. Café van de Burgt won met 1-6.

Op papier een eenvoudig avondje voor Café-Zaal de Tapperij. Niets bleek minder waard. Met nieuw elan en frisse energie gaf BrabantTent prima partij. Via de in de transferwindow aangetrokken S. van Dinther kwam het zelfs langszij en B. van den Bergh zette de B-klassers op voorsprong! Het was niet voldoende voor een stunt en enkele hoogstandjes later was de zege voor de Tapperij daar (5-3).

Grote Beker poule 2
Een knappe zege van de koploper in de B-klasse. Aben & Slag, hooggenoteerd in de A-klasse, moest een gevoelige nederlaag slikken. P. Raaymakers zette de advocaten nog wel tweemaal op voorsprong, maar de Rijwielhandel kwam tweemaal langszij en ging er vervolgens op en over. Daarmee trekt het de goede lijn van de laatste weken door. Eindstand: 4-3.

De trotse nummer 1 (Sportcafé d'n Ekker) uit de A-klasse nam het op tegen het altijd stugge 1.FC Geerts, wat het dit jaar in de A-klasse beduidend minder doet dan de tegenstander van deze avond. Toch bleek het duel niet zomaar gespeeld te zijn. T. Briels zette de 1-0 op het scorebord, welke door O. van de Berk teniet werd gedaan. Pas met nog vier minuten te spelen was het S. Slegers die de winnende treffer maakte voor d'n Ekker (2-1).

Kleine Beker poule 1
En direct was daar een verrassing in de strijd om de Kleine Beker. B-klasser FC van de Burgt wist het knap te winnen van Go-People. M. van Vijfeijken brak al snel de ban en er ontspon zich een aantrekkelijk duel. I. Cherif zette halverwege Go-People op voorsprong, maar dat was niet voldoende. J. Gerrits wist vlak voor het einde de winnende treffer bamens FC van de Burgt (4-3) binnen te werken.

De grootste uitslag van deze avond was het resultaat tussen de beide laagvliegers Meulensteen/Van Lieshout en Café Thuis in de B-klasse. Nadat de eerste tien minuten geen doelpunten hadden opgeleverd, wist J. van der Putten het net te vinden. Meulensteen kwam daarmee op een 1-0 voorsprong, maar het was alsof het kat op het spek werd gebonden. In no-time vloog Café Thuis over Meulensteen heen. Men reeg de doelpunten aaneen. P. Cleutjens was de grote man met zes doelpunten in totaal. Eindstand: 2-11.