Logo mooilaarbeek.nl
Roland (l) en Jeroen (r) voor de winkel aan het Piet van Thielplein   | Fotonummer: 627bc1
Roland (l) en Jeroen (r) voor de winkel aan het Piet van Thielplein (Foto: Mark Barten)

Langstzittende winkel Piet van Thielplein stopt

Beek en Donk – Al sinds 1959 is het een begrip in Beek en Donk. Het begon met een SRV-wagen; later werd het voortgezet met een verswinkel. Daar komt per 7 maart 2020 een eind aan. De broers Roland en Jeroen van de Laarschot hebben besloten de deuren van Versspecialist van de Laarschot te sluiten.

"Een heel moeilijk besluit", licht Roland toe. "Fysiek is het qua bemensing onverantwoord om zo door te gaan. Daarnaast is de markt veranderd en krijgen we dit concept niet meer winstgevend gemaakt. Dan moet je keuzes maken." Eerder al besloten de broers het pand met een wand te scheiden en de helft in de verhuur te zetten. "Er is veel leegstand op het Piet van Thielplein. Het lukte ons dan ook niet om het pand te verhuren. Onlangs kwam de mogelijkheid voorbij om het pand te verkopen. Die kans hebben we gepakt."

De ouders van Jeroen en Roland begonnen in 1959 met de SRV-wagen. Hun zonen gingen al snel meewerken en de winkel werd een begrip in het dorp. "Niet alleen voor ons, maar ook voor onze moeder is dit een heel moeilijk besluit", vertelt Roland. De broers zijn dankbaar voor de mooie jaren die ze gehad hebben. "Het is natuurlijk jammer om op deze manier te stoppen, maar wij kijken heel positief op al deze jaren terug. We willen dan ook echt al onze klanten bedanken die ons altijd een warm hart toegedragen hebben. Dat blijft ons voor altijd bij."

Opheffingsuitverkoop
"We gaan vanaf vandaag, donderdag 13 februari, starten met de opheffingsuitverkoop", vertelt Roland. "We hopen dat iedereen nog eens langskomt bij ons om wat leuks of lekkers mee naar huis te nemen, maar ook om afscheid te nemen van ons."

Toekomst
De toekomst van Jeroen en Roland ziet er ondanks deze slechte berichtgeving toch positief uit. Vorig jaar openden zij met succes de winkel Kippie in Woensel. "We gaan ons nu daar vooral op focussen en zijn in gesprek om te kijken of we in Laarbeek kunnen gaan bezorgen. Dat zouden we enorm gaaf vinden als dat lukt. Wordt vervolgd."

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>