Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: ad656c
Foto:

Gezellige reünie klas 3d huishoudschool

Beek en Donk - Hanneke van den Heuvel-Van Berlo zit er ruim een week na de dag van de reünie nog erg vol van. Het weerzien met iedereen van het 'slaapgroepje' van klas 3d van de Huishoudschool (LHNO) Sint Anna was een geweldig succes.

Kast
Samen met Henriëtte van Eijndhoven, Tiny van Lieshout en Liesbeth Lammers (meisjesnamen) begon Hanneke aan de organisatie. Er moest namelijk veel uitgezocht en geregeld worden. Allereerst moesten de 14 leerlingen van de groep worden achterhaald. Het schoolkamp naar Heeswijk-Dinther werd georganiseerd in oktober 1973. Inmiddels zijn de kinderen van toen allemaal in hun zestigste levensjaar. Wonder boven wonder lukte dat. Maar Hanneke had nog meer plannen. De plaats waar het allemaal gebeurde was een kippenhok, dat in die tijd was ingericht als slaapplaats. Na lang (ruim een jaar!) speurwerk blijkt dit gebouwtje nog te bestaan. Hanneke heeft diverse mensen in Heeswijk geraadpleegd, en kon na 47 jaar weer door dezelfde deur naar binnen als toentertijd. Zelfs de kast, waarnaast zij sliep, staat er nog steeds op dezelfde plaats!

Applaus
De huishoudschool, zoals het LHNO in die tijd nog steeds genoemd werd, stond achter het klooster van de zusters aan de Schoolstraat in Donk. De gewone vakken werden er gegeven, zoals aardrijkskunde en geschiedenis door Harry Moors en koken door Trees van Kessel. Nederlands werd verzorgd door Eline Broeha en later door Ton Koster met zijn lange zwarte haren, op wie de hele klas een beetje verliefd was. Maar 'stofversieren' was in die tijd ook een apart vak, dat werd gegeven door Annemiek van de Zanden. Ook Mia Coppelmans die naaldvakken gaf was aanwezig. Juffrouw Rovers van Engels was vanwege gehoorproblemen verhinderd. Alle andere leraren die Hanneke heeft gevonden, waren ook allemaal op de reünie in het kippenhok op 1 februari jongstleden. Twee mensen waren een beetje aanwezig, nl. Hannie Kuipers, die in Canada woont en leraar Ton Koster, die in Oostende leeft. Hanneke heeft in de voorbereidingsfase een aantal gesprekken gehad met Hannie. Ze was via een videoverbinding toch op de reünie aanwezig. Ze heeft toen nog met diverse meiden apart gepraat en wil de volgende keer ook lijfelijk aanwezig zijn. De zoektocht naar leraar Ton Koster verliep erg moeilijk. Toen hij een paar dagen voor de 'dag van het kippenhok' eindelijk werd gevonden, was het te kort dag om te komen. Ton had echter wel een lange brief gestuurd, die door Hanneke is voorgelezen. Ton was erg blij om te horen, dat die brief met luid applaus werd ontvangen.

Lievelingsleraren
Hanneke is erg blij met de steun, die ze van iedereen kreeg. In het begin zag het er niet naar uit, maar met behulp van mensen van de museumboerderij en de pluktuin 'Mrs Bouquet', op wiens terrein het kippenhok staat, is alles tot een goed einde gekomen en heeft de groep van 20 mensen de middag van hun leven gehad. Dat het een goed idee was, blijkt uit het feit, dat op 11 december 2021 een vervolg op deze middag is gepland. Waarom in de winter? "Dan kan Hannie uit Canada er ook bij zijn", legt Hanneke uit. In een agenda in Oostende staat deze dag ook genoteerd, want de lievelingsleraar van veel van de jonge meiden mag toch zeker niet ontbreken. Ook de andere "leraar met een gouden randje, Harry Moors", zal zeker weer aanwezig zijn.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>