Logo mooilaarbeek.nl
Vlnr. Robin Sweegers, Tim Klomp-Bueters en wethouder Tony Meulensteen   | Fotonummer: 1f7712
Vlnr. Robin Sweegers, Tim Klomp-Bueters en wethouder Tony Meulensteen (Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D))

Bijna €20.000 voor E-Sports festival Bromios

Beek en Donk - Het stimuleringsfonds Metropool Regio Eindhoven reikte woensdag 12 februari een cheque ter waarde van €19.700 uit aan Tim Klomp-Bueters van Bromios (voorheen Wish Events) en Robin Sweegers, E-Sports Director bij Sportscloud. De cheque wordt gebruikt om een haalbaarheidsonderzoek te bekostigen voor een 'E-Sports Festival'.

E-Sports
Gamen op hoog niveau, oftewel E-Sports, zijn nu al immens populair onder met name de jongere generatie. Het fenomeen wordt steeds bekender. Tim en Robin leggen uit: "Vroeger was de gamer meer de nerd, tegenwoordig speelt bijna iedereen games. Hier is nog veel onwetendheid over, vooral onder bezorgde ouders. We merken dat dit langzaamaan steeds verder geaccepteerd wordt." De game-industrie is volgens de heren ondertussen dermate gegroeid dat deze groter is dan de film- en muziekindustrie bij elkaar. "E-Sports is het nieuwe sporten", aldus de initiatoren.

Investeren in de regio
Het E-Sports Festival heeft als doel om te investeren in regio Eindhoven en omstreken door gamers, innovators en technisch vaardige mensen samen te brengen. Ook noemen Tim en Robin het een kans om met name de expats binnen de regio te houden. "Gamen verbindt", legt Tim uit. Gamers worden getrokken door het inzetten van nog nader te bepalen teams uit de E-Sports wereld. PSV, High Tech Campus en Eindhoven Sport gaven al aan het project te willen steunen. Het doel van de heren is om het festival zo breed mogelijk te trekken, zodat het niet alleen voor gamers een aantrekkelijk festival wordt, maar ook voor bedrijven, studenten, et cetera. Robin licht toe: "Met E-Sports train je veel vaardigheden die in het dagelijks leven - bijvoorbeeld bij je werk - goed van pas komen. Dit kunnen we tijdens een festival op een juiste manier opzetten, zodat het voor een brede doelgroep interessant is."

Stimuleringsfonds
Het stimuleringsfonds Metropool Regio reageerde enthousiast op de ideeën van de heren en heeft ze een subsidie van €19.700 toegekend. De officiële cheque hiervoor deelde wethouder Tonny Meulensteen met trots aan de heren uit afgelopen woensdagochtend. De cheque is een stimulering voor het houden van een haalbaarheidsonderzoek. Mocht het allemaal positief zijn, dan hopen Tim en Robin medio 2020-2021 het festival te realiseren.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>