Afbeelding

Kom meepraten over zwaar verkeer door Aarle-Rixtel

Algemeen Verkeer

Aarle-Rixtel – De Werkgroep Verkeer Aarle-Rixtel, onder­deel van het Dorpsplatform Aarle-Rixtel, komt woensdag 4 maart bijeen om over verkeersproblemen te praten. De bijeenkomst is in De Dreef en begint om 20.00 uur. Een belangrijk onderwerp in deze bijeenkomst zal het 'zwaar verkeer door Aarle-Rixtel' zijn.

Het vele doorgaand verkeer is de bewoners al een doorn in het oog maar het zwaar verkeer (vrachtauto's en landbouwverkeer) dat door de kern van Aarle-Rixtel rijdt terwijl het er niet hoeft te zijn is een echte ergernis. Het leidt tot geluidoverlast, fijnstof, roetaanslag, trillingen en schade aan woningen. En er is een sterk vermoeden dat een deel van dit verkeer ook niet in de straat zou mogen komen. Voor straten zoals Dorpstraat en Bosscheweg geldt toch dat vrachtverkeer alleen is toegestaan als het bestemmingsverkeer is. Met name bewoners uit deze straten ervaren veel hinder.

De Werkgroep Verkeer vertelt waar ze mee bezig zijn en voor welke aanpak ze staan. Een van de plannen is plaatsen van ANPR (Automatic Number Plate Recognition) camera's om een gedetailleerd inzicht in verkeersstromen, en dus ook doorgaand (zwaar) verkeer, te krijgen.

Naast de discussie over zwaar verkeer door Aarle-Rixtel willen ze in de bijeenkomst, zoals altijd, verkeerssituaties in Aarle-Rixtel die mogelijk gevaar opleveren of hinderlijk zijn voor de weggebruikers, ophalen. Ze bekijken dan hoe deze knelpunten samen met de betrokken inwoners kunnen worden aangepakt. Want verkeersveiligheid en leefbaarheid zijn zaken waar ook de inwoners aan moeten werken. U bent overigens ook welkom als u iets goeds wilt melden.

De gemeente zal bij monde van wethouder Joan Briels en beleidsambtenaar Frans Vlemmix op de diverse punten nadere toelichting kunnen geven. Ook wijkagent Roel Timmermans is uitgenodigd.

Heeft u interesse om mee te praten over dit soort zaken of kent u verkeerssituaties die aandacht behoeven, laat dan van u horen of kom naar de bijeenkomst van de Werkgroep Verkeer Aarle-Rixtel. Kunt u niet aanwezig zijn, aarzelt u dan niet via het mailadres verkeer@dorpsplatform.nl uw punten aangaande verkeers­situaties aan de Werkgroep Verkeer te melden.