Afbeelding

Gratis entree voor publiek en €5,00 voor Luukse stamppot Gratis diner voor deelnemers Ganzendonckse optocht

Algemeen

Ganzendonck - De Ganzendonckse optocht wordt zondag 23 februari afgesloten worden met een bijzonder feest in de grote tent op het Heuvelplein. Na de prijsuitreiking van de kinderoptocht wordt een diner aangeboden aan de deelnemers van de optocht. Het diner is mogelijk gemaakt dankzij de crowdfundingactie die de Beweging Op d'n Tocht in het afgelopen najaar heeft gehouden. Na afloop van het diner vindt het vervolg van de prijsuitreiking plaats onder de deskundige doch chaotische begeleiding van de mannen van de Loco Loco Discoshow.

Theater en dineren met Enge Buren
Nee, niet je eigen buren maar de succesvolle muzikale cabaretgroep de Enge Buren brengen een theatrale aubade aan Ganzendonck tijdens de Luukse maaltijd in de feesttent. Aangezien ook de niet-optochtdeelnemers meer dan welkom zijn bij dit bijzondere theaterdiner, kan men voor slechts €5,00 aanschuiven aan de lange tafels. Prins Luuk 48e is in zijn nopjes met de komst van de Enge Buren. Behalve dat zij goede vrienden zijn uit de festivalwereld van de Prins, is dit gezelschap al meerdere jaren incognito, actief aanwezig tijdens de beruchte maandagavonden van Op d'n Tocht. De woordvoerder van de Prins biedt al bij voorbaat excuses aan voor de te verwachten ongepaste teksten en het mogelijke gebrek aan rust tijdens de maaltijd.

Bijzondere actie: geluidsinstallatie geschonken door de Teerput
Geïnspireerd door de bijzondere sponsor- en crowdfundingacties hebben de leden van Carnavalsclub de Teerput hun geluidsinstallatie geschonken aan de optochtcommissie. De installatie werd al enkele jaren niet meer gebruikt voor de optocht en men vond het een mooi idee om een nieuwe, beginnende club wagenbouwers te ondersteunen. Door de installatie via de optochtcommissie beschikbaar te stellen, kan er nu jaarlijks een jonge of nieuwe, beginnende optochtgroep geholpen worden. Prins Luuk 48e zal de Teerputters en -putterinnekes bij de prijsuitreiking in het zonnetje zetten om hen te bedanken voor deze bijzondere donatie.

Tuimellama; de Op d'n Tocht Publieksprijs Award
Het jaarlijkse hoogtepunt voor de deelnemers aan de optocht is de finale van de prijsuitreiking. Vooral de concurrentie tussen de grote groepen is iedere editie stevig. Gaat dit jaar D'n hort op, Wanaw of Wai doen zomar wa er met de eerste prijs vandoor? Doen de Stroizakken met een wagen of toch als grote groep mee? En hoe staat het met de kansen voor het immer ondergewaardeerde Duo Dubieus?

Een ding is duidelijk; de Op d'n Tocht Publieksprijs Award die middels de crowdfundingactie is gefinancierd, wordt voor het eerst uitgereikt aan de deelnemers die volgens het publiek het skônste is van de optocht.

Afbeelding