ELI in ernstig degradatiegevaar

Lieshout - ELI heeft in sportief opzicht een heel slechte zondag gekend. Niet alleen werd in een slechte wedstrijd van de voorlaatste op de ranglijst verloren, ook wist ASV'33 verrassend van koploper Helmond te winnen. Hierdoor is de achterstand van de Lieshoutse hekkensluiter op de overige laaggeplaatste ploegen opgelopen tot 7 punten.

De mannen van trainer Michael Thijs begonnen zwak aan dit 6 puntenduel. Al na 5 minuten keek ELI tegen een 1-0 achterstand aan door een rake kopbal van Dankerman. Even later had ELI het geluk, dat de thuisclub een grote kans onbenut liet. Na 18 minuten kwam ELI onverwacht op gelijke hoogte. Een inzet van Jordy van den Eijnden werd zodanig van richting veranderd, dat de bal tussen de palen verdween, 1-1. ELI kon niet lang genieten van deze gelijkmaker. Enkele minuten laten werd aarzelend ingrijpen in de defensie fataal. Messerschmidt profiteerde hier dankbaar van, 2-1. Tot de rust slaagde ELI er nauwelijks in om gevaarlijk te worden. Alleen kreeg Niels den Bol een niet te missen kans, maar hij schoof de bal precies in de handen van de EMK-goalie. Kort voor rust kwam de thuisclub met 10 man te staan wegens commentaar op de scheidsrechter.

Na rust toonde ELI zich onmachtig om het numerieke voordeel uit te buiten. In deze fase werd de technisch vaardige Ruben van Hoof, die door griep was geveld, duidelijk gemist. De ploeg was nauwelijks in staat de vrije man te vinden. Na een uur spelen leek zelfs de 3-1 te vallen, maar een dot van een kans was niet besteed aan EMK. In het laatste kwart van de wedstrijd kreeg ELI wel een overwicht en creëerde enkele doelrijpe kansen. Jordy van den Eijnden slaagde er niet in om alleen voor de goalie te scoren en even later had hij de pech, dat zijn goed geplaatste kopbal toch nog op de doellijn gekeerd kon worden. Ook schoten van Niels den Bol en Lex Hollanders hadden de gelijkmaker kunnen opleveren, maar deze werden nog juist geblokkeerd.

Over 14 dagen staat voor ELI de ingelaste wedstrijd thuis tegen sv Brandevoort, de nummer 4 van de ranglijst, op het programma. Voor de Blauwwitten is het dan zaak om minimaal een punt te pakken.

Opstelling ELI: Beau Bastiaans, Mart Bekkers (Willem Slegers), Lex Hollanders, Bas Hollanders, Bart Verkuijlen, Frank van Berlo, Niels den Bol, Joris Ganzewinkel (Joost van der Tol), Jordy van den Eijnden, Roel Donkers en Robert Neilen.