Frans Biemans, 40 jaar lid van Badminton Club Lieshout
Frans Biemans, 40 jaar lid van Badminton Club Lieshout

Jubilarissen bij Badminton Club Lieshout

Sportnieuws

Lieshout - Tijdens de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering (ALV) van Badminton Club Lieshout is één lid extra in het zonnetje gezet. Frans Biemans werd gehuldigd vanwege zijn 40-jarig lidmaatschap, dat na wat speurwerk zelfs méér dan 40 jaar bleek te zijn. Ook het jubileum van Mark en Diony Janssen kwam aan de orde: vanwege omstandigheden worden zij echter later dit jaar gehuldigd.

Algemene ledenvergadering
Jaarlijks houdt Badminton Club Lieshout een Algemene Leden Vergadering. Tijdens deze vergadering geeft het bestuur 'openheid van zaken' en kunnen leden feedback geven aan het bestuur. Die openheid van zaken wordt door het bestuur van Badminton Club Lieshout gegeven middels verslagen van alle werkterreinen, waar de vereniging actief op is (of is geweest). Zo is er een secretarieel verslag, een verslag van de competitie-organisatie (zowel jeugd als senioren, zowel regionale midweekcompetitie als nationale mannencompetitie en zowel Badminton Nederland als Helmondse Badminton Bond), een verslag van de jeugd (met vele activiteiten), van de website en van de redactie van het tweemaandelijkse clubblad 'De Kijk Op…'. Op deze wijze krijgen de leden te horen hoe zaken aangepakt zijn in het afgelopen jaar en hoe men van plan is de zaken in het komend jaar aan te pakken. Een ander belangrijk verslag dat ook aan de orde komt is het financieel jaarverslag. Hierin worden de inkomsten en uitgaven toegelicht en dus de financiële resultaten van de vereniging vastgelegd. Zoals het hoort worden deze cijfers vooraf gecontroleerd door een kascommissie, zodat deze ook officieel goedgekeurd kunnen worden, en het bestuur décharge wordt verleend.

Jubilarissen
Dit jaar waren er drie jubilarissen. Mark en Diony Janssen zijn 25 jaar lid van de vereniging, maar konden vanwege omstandigheden niet aanschuiven. Frans Biemans, die 40 jaar lid is van de vereniging, kon dat wel. Tijdens een toespraak, gehouden door voorzitter Stan van Vijfeijken werd met Frans ingegaan op zijn badmintonverleden. Zowel als spelend lid (wat voor Frans al weer 17 jaar geleden is), maar ook als bestuurslid (Frans heeft 25 jaar deel uitgemaakt van het dagelijks bestuur) en als vrijwilliger. Frans is immers tot op de dag van vandaag nog steeds als vrijwilliger actief. Ook werd de vrouw achter Frans, Leontien, geroemd om haar ondersteuning en hulp. Na overhandiging van een typisch Laarbeeks bierpakket en bijbehorende bloemen werd geconstateerd dat Frans al wat langer lid bleek te zijn, dan in de boeken vermeld staat. Frans is immers ook enkele jaren lid geweest in de periode nét na de oprichting van de vereniging, maar heeft toen zijn lidmaatschap op moeten zeggen vanwege een verhuizing naar het westen van het land. Toen hij weer in het Lieshoutse terugkwam en weer lid werd, zijn die eerdere jaren niet meer meegeteld: vandaar het verwarring omtrent het exacte aantal jaren. Uiteraard werd de huldiging én de jaarvergadering afgesloten met een gezellig samenzijn in het Dorpshuis.