Afbeelding
Foto: joost duppen

Sounds of Caecilia

Algemeen

Lieshout – Harmonie St Caecilia bracht vrijdag 14 februari 'The sounds of Eurovision' in het Raopershuis. Het was een waar muzikaal spektakel voor een ramvolle zaal. Ze hadden er zin in en dat was te merken.

Annie de Rooij
Aan het begin van het concert kwam de dirigent, Johan Smeulders, op en werd iedereen direct stil. Maar in plaats van dat het orkest begon te spelen, kwam Martijn van den Baar het podium op. Hij was verkleed als Annie de Rooij. Annie was de gastvrouw van de avond. Het was haar taak om alle blokken aan elkaar praten en dat deed ze fantastisch. Ze was namelijk verliefd op elke man die het podium op kwam, maar ze was ook erg onhandig, dus viel en struikelde ze regelmatig. Zo liet ze de prins en adjudant van de Raopers het podium opkomen, als act voor het lied 'Puppet on a string'. Ze probeerde hier prins Frank te versieren. Iets later op de avond werden de prinses en hofdame het podium opgevraagd. Zij playbackten een nummer van ABBA. Zes danseressen deden mee aan dat optreden.

Genot voor oog en oor
Bij elk nummer was er wel een optreden. Er waren danseressen, zangeressen, playbackers of mensen die gewoon gek deden op het podium. De verlichting en versiering van de zaal liet het er prachtig uit zien. De muzikanten zaten genietend mee te swingen en dat maakte het helemaal af. Gedurende het optredens was er ook veel interactie met het publiek, er werden hoedjes de zaal ingegooid en er werd meegeklapt. Het orkest speelde nummers die goed bij het thema 'Eurovisie songfestival' pasten. Zo werden 'Arcade' van Duncan Laurence en 'Rise like a phoenix' van Tom Neuwirth gespeeld. Deze liedjes werden uit volle borst meegezongen door het publiek, er hing toen een geweldige sfeer.

Raopers komen in actie
Natuurlijk was het concert mede georganiseerd door de Raopers, dus moest er ook iets in het optreden terug komen wat met carnaval te maken had. En dat kwam er. Een viertal van de muzikanten uit het orkest had dansmariekepakjes aan gedaan en danste. Dit vond het publiek geweldig. Aan het eind van de optreden wilden ze met z'n allen nog één grote polonaise maken. Deze werd ingezet door niemand minder dan prins Frank uit Raopersgat en Jeugdprins Pim uit Ganzendonck. De polonaise was zo lang dat het om de hele zaal heen ging. Een prachtig einde van een fantastisch mooie avond.

Bekijk alle foto's op www.mooilaarbeek.nl.

sounds of eurovision in het dorpshuis van Lieshout door harmonie st caecillia en carnavalsvereniging roapers
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding