Afbeelding

Ineens kan het hard gaan met huizenbouw in Aarle-Rixtel

Algemeen

Aarle-Rixtel - Al jarenlang wordt Aarle-Rixtel aangeduid als het zorgenkindje van Laarbeek als het gaat om de bouw van nieuwe woningen. In de andere dorpen zijn er nieuwbouwwijken als Nieuwenhof Noord (Lieshout), Hoge Suute (Mariahout) en Beekse Akkers en Hoge Regt (Beek en Donk). In Aarle-Rixtel bleef het akelig stil. Bijna twee jaar geleden werd in de wijk Het Klavier nog een appartementencomplex opgeleverd, maar daar bleef het lange tijd bij. Er werd veel gesproken over de bouw van nieuwe huizen. Locatiestudies werden gedaan, maar telkens kwam er geen groen licht.

Tot nu toe. Hoewel de bouw van de meeste huizen nog moet beginnen, blijkt dat het in een tijdsbestek van enkele weken duidelijk is geworden dat Aarle-Rixtel er nagenoeg 120 nieuwe woningen bij gaat krijgen. Het plan op het terrein van de voormalige Klokkengieterij zal voorzien in zo'n 76 woningen. De verwachting is dat als alle procedures zijn doorlopen, dat in 2022 begonnen kan worden met de bouw. Afgelopen week werd duidelijk dat op de plek waar nu nog de oude pastorie staat (Heindertweg) 12 patiowoningen gebouwd gaan worden. Deze zullen verhuurd gaan worden. Ook werd deze week meer duidelijk over de bouw van koopappartementen in voormalig gemeenschapshuis De Aar. Op de begane grond komen vier appartementen van 50 tot 60 m2. Daarboven nog eens vier maisonnettes (appartementen met twee verdiepingen van 95 tot 105 m2).

Daarnaast zijn de eerste vijf van de tien tiny houses geplaatst aan de Jan van Rixtelstraat en ook zal er zo snel mogelijk gestart gaan worden met de bouw van 13 levensloopbestendige woningen aan de Kannelustweg (Nieuwbouwplan Mimosaplantsoen).

Bij elkaar opgeteld moeten er de komende jaren dus zo'n 120 nieuwe woningen gebouwd worden in Aarle-Rixtel. Verantwoordelijk wethouder Greet Buter is blij dat er eindelijk schot begint te komen in de woningbouw in Aarle-Rixtel. "Het is in Aarle-Rixtel een ingewikkelde klus. Er zijn locatiestudies gemaakt en achter de schermen is er hard aan getrokken. Mensen verwachten echter altijd snel resultaat. Het gaat hier om inbreiding van woningen. Dat kost veel tijd. In die zin hebben we er alles aan gedaan wat we konden doen. Dat betaalt zich nu uit."

Afbeelding
Afbeelding