Afbeelding

Schaakavond DOT

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Omdat iedereen wist dat er volgende week dinsdag niet gespeeld zou worden in verband met carnaval, waren ze allemaal extra gemotiveerd.

Giel trok als vanouds ten aanval tegen Willy, in zijn geliefde koningsgambiet zette hij Willy in 16 zetten opzij. Johnny zat tegenover Frans die al snel een loper offerde voor een geweldige aanval Johnny moest alle zeilen bijzetten om die af te slaan, toen de rookwolken opgetrokken waren wist Johnny de winst binnen te slepen. De twee oude vrienden Ton en Piet bonden de strijd met elkaar aan, Piet won met de zwarte stukken voornamelijk omdat het Ton nog aan wedstrijdritme ontbrak. Jan mocht openen tegen André en omdat hij in het middenspel 2 pionnen voor kwam besloot hij om alle stukken af te ruilen en het eindspel kundig uit te spelen. Jef en Zjon kruisten samen de degens en dankzij een fout van Zjon die dat bijna nooit gebeurd kon Jef een kwaliteit winnen en werden de degens weer opgeborgen. Teun en Aloys speelden een schitterende aanvalspartij waarbij het bord in vuur en vlam stond, de kansen wisselden bijna elke zet totdat Aloys de beslissende fout maakte en Teun moest feliciteren. De langste partij van de avond was die tussen Thijs en Chris waar Thijs in het middenspel een pionnetje voor kwam te staan. Heel lang kon Chris de druk nog weerstaan maar ten lange leste was de pluspion van Thijs toch doorslaggevend.

Uitslagen: Ton van den Elsen- Piet van Wetten 0-1, Teun Jacobs-Aloys Wijffelaars 1-0, Giel Jacobs-Willy Constant 1-0, Frans van Hoof-Johnny van de Laarschot 0-1, Jan Vossen-André Bergman 1-0, Jef Verhagen-Zjon van de Laar remise, Thijs Knaapen- Chris van Laarhoven 1-0.