Vlnr: Prinses Ilse, Prins Erik, Adjudant Ton en Hofdame Irma
Vlnr: Prinses Ilse, Prins Erik, Adjudant Ton en Hofdame Irma Foto: Joost Duppen

Carnavalsprogramma CV De Heikneuters

Algemeen Carnaval

Heidurp – Een gezellig en vol carnavalsprogramma georganiseerd door CV de Heikneuters in samenwerking met de Mariahoutse horeca staat op het punt te beginnen. Prins Erik, Prinses Ilse, Adjudant Ton en Hofdame Irma en hun hele gevolg zijn van vrijdagmorgen tot dinsdagavond druk in de weer met de vele activiteiten.

Vrijdagmorgen beginnen de hoogheden met een bezoek aan Basisschool Bernadette met aansluitend de kinderoptocht. Rond 20.11 uur gaan ze de Kneuter wassen bij het buurthuis. Omstreeks 20.30 uur is het tijd voor 'Ball-In Mariahout', dat garant staat voor een groot feest (op vertoon van entreebewijs).

De Heilige mis vindt plaats op zaterdag 22 februari om 12.30 uur in de kerk van Lieshout. Hierbij zijn ook de Jeugdhoogheden Prins Niek, Prinses Lina, Adjudant Tijmen, Hofdame Lise, Nar Krijn, de gehele jeugdraad en de dansmariekes aanwezig. Aansluitend vindt om 14.11 uur in Beek en Donk de sleuteloverdracht plaats in aanwezigheid van de vier Laarbeekse carnavalsverenigingen. Om 19.00 uur begint het altijd gezellige Jeugdbal bij Bo & zo, waarna dat feest overgaat in het openingsbal met medewerking van Djim en feestduo Tjonge Jonge.

Zondagmorgen hopen ze iedereen fris te mogen begroeten tijdens de optocht die dit jaar om 13.00 uur start in Mariahout en vandaar naar Lieshout trekt. Om 19.00 uur begint de prijsuitreiking van de optocht bij de Oranjebar en aansluitend een gezellig carnavalsbal.

Om weer op krachten te komen wordt maandagmorgen om 11.00 uur een overheerlijke brunch geserveerd in de Oranjebar (op vertoon van entreebewijs). Tijdens deze gezellige ochtend wordt de 'Kneuter van het jaar' gekozen. Rond 14.00 uur loopt de ochtend soepel over in het Jeugdmatinee. De maandagavond staat dit jaar bol van de 'Mega foute avond'. Een avond die eigenlijk geen uitleg behoeft en garant staat voor de nodige verrassingen en vooral één groot feest!

Dinsdagmiddag begint om 14.00 uur bij Bo & zo de jeugdmiddag. Hier worden optredens verzorgd voor en door kinderen en volwassenen. En dan komt zo langzaamaan het einde in zicht en wordt er rond 16.00 uur afscheid genomen van de jeugdhoogheden en hun gevolg. Na een hapje gegeten te hebben loopt het programma direct door, waar het rond de klok van 23.59 uur echt tijd is om afscheid te nemen en carnaval 2020 af te sluiten. Op alle bovengenoemde activiteiten is CV de Heikneuters samen met de Grottendorfer Blaaskapel, Sambaband Heisa en de Dansmariekes vertegenwoordigd. Ze maken er samen een fantastisch feest van, want dat is waar carnaval voor staat: een feest voor iedereen! Oftewel zoals Prins Erik zegt: 'En nou klappen we d'r op!'