Afbeelding
Foto: Daphne Poulisse

Update: Laarbeekse carnavalsoptochten gaan door

Algemeen Carnaval Gemeente Evenementen

Laarbeek - Goed nieuws deze zondagochtend voor de carnavalsvierders in Laarbeek. De optochten in 't Heidurp, Raopersgat, Ganzegat en Ganzendonck gaan door, ondanks het slechte weer.

Eerder dit weekend werd in de regio al menig carnavalsoptocht afgelast door het onstuimige weer. Zo zijn o.a. de carnavalsoptochten in omliggende gemeenten als Sint-Oedenrode, Son en Breugel, Gemert en Nuenen al verschoven. Het KNMI gaf voor zondag code geel af vanwege de zware windstoten.

Het besluit werd zondagochtend door de carnavalsorganisaties in Lieshout en Mariahout genomen. De organisatie laat in een reactie weten: "Alleen wagens boven 4 meter met losse koppen/onderdelen moeten verlaagd worden naar max. 4 meter. En boven 4 meter mogen geen personen meer staan." De optocht van Lieshout/Mariahout begint om 13.00 uur in Mariahout.  

De Teugelders van Ganzendonck laten via Facebook weten: 'De Ganzendonckse optocht gaat door. De Optochtcommissie en het bestuur hebben na rijp beraad besloten dat de Ganzendonckse optocht door gaat. De tocht start zoals gepland om 14:00 uur vanaf het Piet van Thielplein. Er worden stevige windvlagen verwacht. Daarom zal de commissie alle creaties zorgvuldig controleren op loszittende onderdelen. Loop je mee met de tocht, neem dan je voorzorgsmaatregelen. Denk daarbij aan loszittende zeilen en borden, en dingen die je meedraagt. Laat deze het best maar thuis. Veel plezier en geniet!'

Omstreeks 10.35 uur werd bekend dat alle optochten doorgang vinden. De gemeente Laarbeek laat in een reactie weten: "Optochten in Laarbeek gaan zondag in aangepaste vorm door. Na overleg met de gemeente hebben de organisaties van de optochten in Mariahout-Lieshout, Aarle-Rixtel en Beek en Donk besloten de veilige variant te kiezen in verband met de slechte weersomstandigheden. Veiligheid staat voorop en om die reden hebben de verenigingen dan ook besloten om de categorie ‘grote wagens’ niet mee te laten rijden. Deze beslissing is ook conform de verleende vergunning van de gemeente Laarbeek. Vandaag zijn er 3 optochten van Mariahout naar Lieshout, in Aarle-Rixtel en in Beek en Donk.

Eerder gaf het KNMI  al code geel af vanwege de zware windstoten deze dag.