Jeanne Franke (l) en Nelly de Groot (r)
Jeanne Franke (l) en Nelly de Groot (r)

Koffie-uurtje in Huiskamer van Lieshout

Senioren Senioren

Lieshout - In de Huiskamer van Lieshout wordt vrijdag 28 februari om 10.00 uur het koffie-uurtje gehouden, het bekende netwerkuurtje. Steeds vaker weten Lieshoutse senioren elkaar hier te vinden. Elkaar beter leren kennen, een beetje buurten en luisteren naar een spreker die iets te vertellen heeft dat ouderen raakt: tips over gezond ouder worden, over de werkzaamheden van de wijkverpleegkundige of de dorpsondersteuner bijvoorbeeld. Dat is het doel van de bijeenkomst.

Op den duur zal zich het netwerk bij ouderen vergroten. Dat is nodig om de eenzaamheid te doorbreken. Dat men er niet alleen voor staat. Dat men elkaar over en weer een beetje kan ondersteunen. Zo hier en daar zie je dat er een klik ontstaat of dat reeds sluimerende vriendschap intenser wordt. En dat is de bedoeling.
De Hofkamer in Francicushof zijn ze langzaamaan de Huiskamer van Lieshout gaan noemen, want dat is het. Een gezellige ontmoetingsplaats voor senioren.

De boog kan niet altijd gespannen staan. Luisteren naar zang of zelf meezingen met klassieke Nederlandse liedjes, gebeurt ook. Vrijdag 28 februari kan men luisteren naar interessante verhalen.

Jeanne Franke en Nelly de Groot
Jeanne Franke en Nelly de Groot zijn vrijdag aanwezig in de Huiskamer van Lieshout om u te vermaken met leuke en interessante verhaaltjes in het Lieshoutse dialect. Het zijn korte verhaaltjes uit het dagelijks leven. Soms verzonnen maar ook waar gebeurd. Jeanne en Nelly zijn wekelijks te horen op Omroep Kontakt in het programma van Mario van Dinther 'In oew aige taol'. Wereldberoemd in Laarbeek dus! Om 10.00 uur bent u van harte welkom. De koffie staat klaar. Tot dan.