Afbeelding

Carnaval Zonnebloem Mariahout in het teken van het Brabants dialect

Algemeen Senioren

Mariahout - De kleurrijk verklede gasten van de Zonnebloem afdeling Mariahout werden woensdag 19 februari ontvangen in de carnavalesk versierde zaal met een heerlijk kopje koffie of thee met iets lekkers. Deze middag stond geheel in het teken van het Brabants dialect.

De activiteitencommissie had een quiz samengesteld die bestond uit drie delen. In deel een moesten Nederlandse woorden geraden worden voor dialectwoorden. Het was aan haar uitspraak duidelijk te horen dat de voorzitter niet uit dit deel van Brabant komt. In deel twee moest een betekenis gevonden worden van een woord in het dialect. Hierbij mocht overlegd worden. En zoals dat bij carnaval hoort, werd er veel gelachen. Na deel drie, waarbij een Nederlandse beschrijving gevonden moest worden van een uitdrukking, was het tijd voor een lekkere snee roggebrood met zult.

Als afsluiting werden de gasten getrakteerd op een kop overheerlijke erwtensoep. Er waren prijzen voor de beste quizkandidaten, maar ook voor de mooist verklede gast. Nadat de prijswinnaars bekend waren gemaakt, ging iedereen voldaan weer naar huis. Gezien de opkomst van de gasten, valt carnaval bij deze doelgroep ook nog steeds heel goed in de smaak.