Afbeelding
Foto: freepik.com

Oud worden? Dat doe ik later wel!

Gemeente Senioren Gemeente

Laarbeek - Mensen worden steeds ouder. Het aantal ouderen ten opzichte van jongeren neemt flink toe. Daarom moet de zorg in Nederland anders georganiseerd worden. Ook de gemeente Laarbeek gaat hiermee aan de slag. In samenwerking met de KBO gaat de gemeente in gesprek met ouderen én jongeren om een visie te formuleren op het thema vergrijzing.

Hoe denkt u over oud worden?
Om een visie te kunnen vormen, gaan ze graag met u in gesprek. De eerste bijeenkomst is op woensdag 11 maart om 13.30 uur in het Dorpshuis van Lieshout. Hoe ziet oud worden in Laarbeek eruit? Wat kunt u als senioren zelf? Waarin kunnen mensen elkaar vooruit helpen? Waarin mist u ondersteuning?

Ouder worden begint bij 30
Vergrijzing is niet alleen een thema dat belangrijk is voor ouderen. Juist jongeren kunnen het verschil maken! Het is belangrijk om al op jonge leeftijd na te denken over oud worden en wat dit bijvoorbeeld betekent voor hun woning. Is dit een woning waarin de wens 'langer thuis blijven wonen' gerealiseerd kan worden? Of moet er binnen een aantal jaren gekeken worden naar een andere woning waarbij langer thuis wonen wel mogelijk is? Nu wordt er vaak te lang gewacht, met als gevolg dat er niet genoeg passende woningen zijn of er geen mogelijkheden zijn om de woning passend te maken.

Bijeenkomsten
De gemeente Laarbeek en de KBO’s van de kernen Lieshout, Mariahout, Beek en Donk en Aarle-Rixtel organiseren bijeenkomsten. Na een inleiding van gastspreker Henk Geene (gepensioneerd zorgmanager en specialist in ouderenzorg), gaan ze met u in gesprek over drie thema’s: wonen, zorgen voor elkaar en bewegen. Hierbij zijn onder andere wethouders en medewerkers van de gemeente, medewerkers van woCom en zorginstellingen betrokken.

De eerste bijeenkomst is op woensdag 11 maart om 13.30 uur in het Dorpshuis van Lieshout. De data en locaties van de andere bijeenkomsten volgen op een later moment.

Neem een jongere mee!
Omdat het juist belangrijk is om ook met jongere mensen in gesprek te gaan, nodigen ze u uit om een jonger persoon mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan uw zoon, dochter, kleinkind, neef, buurvrouw of een ander familielid of kennis.

Aanmelden
Bent u aanwezig bij de bijeenkomst op 11 maart? U kunt zich samen met een jongere aanmelden via kbolieshout@gmail.com onder vermelding van ‘Bijeenkomst vergrijzing’. De mogelijkheid om u aan te melden voor één van de andere bijeenkomsten volgt op een later moment.