Afbeelding

Geweldige Boerenbruiloft in Ganzendonck

Algemeen Carnaval

Beek en Donk - Carnavalsdinsdag: de grote dag voor Boer Hendrik en Boerin Trui! Rond de klok van 11.00 uur was het al een gezellige drukte bij de boerderij aan de Brugstraat. Prins Luuk XLVIII, de Raad van Elf, familie en vrienden verzamelden hier. 

Na een kleine versnapering klom het Boerenpaar op de prachtig versierde Boerenkar. Onder muzikale begeleiding van de Biks Bent, vertrok het hele gezelschap naar Café Zaal van de Burgt waar een zeer goed verzorgde brunch klaar stond. Ondertussen toonden de Dansmariekes hun mooie dans aan het Boerenpaar.

De vader van de Boerin claimde eerder dat de bruiloft op basis van historische grenzen in Gemert zou moeten plaatsvinden. Prins Luuk XLVIII sloot met hem een compromis zodat het hele gezelschap naar Café-Zaal de Tapperij kon vertrekken, waar de trouwerij ging plaatsvinden. Na een woordje van de voorzitter nam de ambtenaar van de Boergelijke stand, Joan Briels, het woord. Echter, een aantal familieleden en vrienden hadden toch nog wel een paar bezwaren tegen het voorgenomen huwelijk. Maar nadat deze allemaal weerlegd waren door het Boerenpaar, voltrok de ambtenaar van de Boergelijke stand, het onechte huwelijk. Daarna was het de beurt aan pastoor Wieteke om haar preek te houden en het onechte huwelijk in te zegenen. Ze zorgde voor modernisering van het geloof. Alles met muzikale ondersteuning van de Biks Bent. Hendrik en Trui waren nu in de onecht met elkaar verbonden. Het kersverse paar ontving veel felicitaties en natuurlijk moet er dan gefeest worden. Kortom, een zeer geslaagde Boerenbruiloft in Ganzendonck!

Dan rest er nog een woord van dank aan iedereen die aan deze dag zijn medewerking heeft verleend. Met name de sponsoren van de brunch, te weten: Boerenpaar Hendrik en Trui, supermarkt Plus van Balkom, Jumbo supermarkten, Jan Linders supermarkt, Vershuis van de Laarschot, slagerij Brouwers, boerderijwinkel Biemans, Tasty Tom Vereijken en Café Zaal van de Burgt.

Tijdens de preek van de pastoor is er gecollecteerd voor een goed doel, welk is uitgezocht door het Boerenpaar. Zij schenken de opbrengst van de collecte aan Special Starz. Dit zal op een later tijdstip worden gedaan.

Afbeelding