Afbeelding

Flitsscheiding tijdens boerenbruiloft in Raopersgat

Algemeen Carnaval

Lieshout - Het is carnavalsmaandag klokslag 10.00 uur en het regent als het boerenbruidspaar Maarten en José de Groot en hun getuigen Joep en Rianda Huybregts vanaf de Adriaan Boutlaan op de mooi versierde hoge boerenkar aan de rondgang door het dorp beginnen. De kar wordt voorafgegaan door Ut Aaw Herremenieke van Liessent en gevolgd door een lange rij en grotendeels onder opengeklapte paraplu’s schuilgaande bruiloftsgasten.

Bij alle horecagelegenheden kregen de stoetgangers een borreltje aangeboden (waarvoor hartelijke dank). Tijdens het bezoek aan verzorgingshuis Franciscushof werd 'Hansworst', de vrucht van het onecht huwelijk van boerenpaar 2019 (Kirsten en Peer Foolen) gedoopt en bijgeschreven in hun trawbuukske. Na de traditionele balkonscène en polonaise om de hoftuin op Prinsenhof was het tijd voor het bruidsdiner. Na het nuttigen van de heerlijk bereide petazzie met worst had de CBR eerst nog iets goed te maken met CV Bralaaf (vriendenkring bruidspaar) over wat carnavalesk gedoe over de vervreemding en terug verkrijging van het “Bierklumpke” van de CBR. Voordat trouwambtenaar 'Jacob van Boks en Bójem' (Sjaak Broekman) kon overgaan tot de voltrekking van het onecht huwelijk, verscheen 'De oude fiets waarop Maarten het geleerd had' ten tonele (gespeeld door Doortje Tillemans-van Kaathoven). Door diep in de ogen van Maarten te kijken en de glimlach van Doortje te beoordelen kon Mr. Verstappen, gespecialiseerd in dit soort zaken, vrij simpel maar onomstotelijk vaststellen dat hier sprake was van duurzame ontwrichting van hun huwelijk. Na ondertekening van de 'Flitsscheidingsakte' kon het onecht huwelijk worden voltrokken. Voor de ludieke inzegening had Pastoor Zeiverzak de Brahmana Harrie Kriesnah met zijn vrouwen Hannie en Yoga Kriesnah laten overkomen. Volgens plaatselijk gebruik moest het bruidspaar worden kaalgeschoren voordat tot inzegening van het onecht huwelijk kon worden overgegaan.

De collecteopbrengst is bestemd voor een scholenproject in Nepal waar de dochter van het boerenbruidspaar dit jaar aan deelneemt. Optredens waren er van de mini Raoperinnekes, de dansmariekes, C.V. Bralaaf met vertoning van foto’s van het vrijgezellenfeest, Basketbal Club Lieshout, de kiescommissie van de CBR, Ut Aaw Herremenieke en De Grottendorfer Blaaskapel. Jubileumboerenparen Anette en Frans van den Hurk (11) en Ger en José van Pelt (33) werden gehuldigd. Laatstgenoemden werden overigens getrakteerd op een optreden van zanggroep Boeremoeske uit Eindhoven.

De boerenbruiloft werd gepresenteerd door John en Gerrit van Kaathoven. Mede namens het boerenpaar iedereen bedankt voor de bijdrage aan deze gezellige, sfeervolle en drukbezochte boerenbruiloft.