Afbeelding

Volkstuinen te huur in Beek en Donk

Dier & Natuur

Beek en Donk - Je gelooft het op dit moment niet: het stormt alsof het herfst is, tegelijkertijd bloeien de sneeuwklokjes én de krokussen én de narcissen. En toch komt de lente er aan, en daarmee ook de lentekriebels bij alle tuiniers bij de Volkstuinvereniging Beek en Donk.

Tuiniers krijgen jeukende vingers om binnenkort weer te beginnen met zaaiklaar maken van hun tuintjes en plannen te maken voor wat waar gezaaid en geplant moet worden. Dat is nu eenmaal nodig om al vroeg jonge worteltjes, spinazie of aardbeien te kunnen oogsten, en op langere termijn aardappelen, tomaten, rode bieten of boerenkool. En tussen de groentebedden door een rijtje bloemen om insecten te weren of gewoon voor de sier.

Ziet u het al voor u dat u zelf ook zo'n tuintje heeft? Zo moeilijk is dat allemaal niet, en wat je nog niet weet kun je altijd wel aan iemand vragen die even verderop bezig is. Je moet er wel tijd en arbeid in steken, en je bent afhankelijk van zon en regen, maar dat maakt het ook zo mooi: wat je van je tuin mee neemt naar huis kun je dezelfde dag nog op tafel zetten, verwerkt in een smakelijke en gezonde maaltijd.

Op dit moment zijn op beide complexen, de Voorbeemd en de Laarsche Velden, enkele percelen vrij van 100 of 200 m2. Denk je nu dat het iets voor jou is, om zelf zo'n tuin te hebben, aarzel dan niet en neem contact op met de voorzitter (Toon Swinkels) van Volkstuinvereniging Beek en Donk, om je te laten informeren over de mogelijkheden, vrije percelen en wat de huur bedraagt. En dat zal je zeker meevallen. Toon is bereikbaar via 0492-462451. Wie weet zien ze je in de loop van dit jaar als een enthousiast nieuw lid van de Volkstuinvereniging bezig.