Stein van de Ven
Stein van de Ven

Maak kans op een optreden tijdens WiSH Outdoor Cursus singer-songwriter in Brabants dialect

Activiteiten & Evenementen

Laarbeek - Jongeren van 15 tot 25 jaar met zangtalent kunnen binnenkort een cursus singer-songwriter volgen. Voor deze cursus hebben Bibliotheek de Lage Beemden en Stichting Brabants Dialectenfestival de handen ineengeslagen. De deelnemende jongeren laten hun zang- en schrijftalent zien en dingen mee naar de hoofdprijs; een optreden tijdens WiSH Outdoor in Beek en Donk.

De cursus bestaat uit diverse onderdelen, die alleen gezamenlijk te volgen zijn. Je betaalt hiervoor €15,00. Bibliotheekleden betalen €10,00. Aanmelden is verplicht en kan vóór 22 maart via www.bibliotheeklagebeemden.nl. Jongeren kunnen zich individueel of met een bandje aanmelden. Er is plek voor 10 aanmeldingen. Vol=vol.

Op donderdag 9 april van 19.00 tot 21.00 uur is er een workshop in het Dorpshuis in Lieshout. Onder begeleiding van deskundigen wordt een lied gemaakt. Voorwaarde is dat de tekst in het dialect is. De begeleiding is in handen van Stein van de Ven van Stein Music en Jos Swanenberg van Erfgoed Brabant. Op vrijdag 17 en 24 april vinden twee masterclasses plaats. De jongeren krijgen onder begeleiding van een zangcoach de ruimte om hun talenten nog verder uit te bouwen.

Na de masterclasses worden 5 muzikanten (of bandjes) gekozen. Deze 5 talenten gaan deelnemen aan een wedstrijd met een deskundige jury en krijgen later een cd met daarop hun eigen lied. In een individueel traject worden zij gecoacht in een muziekstudio. Dit traject vindt plaats in de periode na de meivakantie tot 1 juni. De wedstrijd vindt plaats vóór het Dialectenfestival. Tijdens het Dialectenfestival op zondag 14 juni in Lieshout krijgen de 5 gekozen talenten een podium om hun lied in het dialect ten gehore te brengen. Hier wordt ook de winnaar van de wedstrijd bekend gemaakt. De winnaar mag optreden op een nog groter podium, namelijk tijdens WiSH Outdoor Nederland.