Thijs van Sinten van BCL-D1
Thijs van Sinten van BCL-D1

D-jeugd Badminton Club Lieshout treft elkaar weer

Sport

Lieshout - De onderlinge wedstrijd tussen de beide D-jeugd-teams van Badminton Club Lieshout was weer de meest spannende wedstrijd in de D-klasse. Na een eerdere heenwedstrijd was het nu de beurt aan de terugwedstrijd. In de HBB-D-klasse hebben de beide Lieshoutse teams het moeilijk om mee te komen; maar de onderlinge wedstrijd tegen de eigen trainingsmaatjes is toch altijd weer iets bijzonders.

BCL-D1 – BCL-D2: 2-6
Opnieuw is het onderlinge treffen tussen de beide jeugdteams van Badminton Club Lieshout in een 6-2 overwinning geëindigd. Opnieuw was BCL-D2 weer de sterkste in deze onderlinge confrontatie. In de eerste gemengd-dubbelpartij werd de toon al gezet. Sem van den Baar en Jools van den Acker wonnen met overmacht van Thijs van Sinten en Imke Steegs (6-30) en haalden het eerste wedstrijdpunt binnen. In de tweede gemend-dubbelpartij was het juist omgekeerd: Nils van Velthooven en Ilse Dekkers waren nu de bovenliggende partij: zij haalden met 30-14 het eerste punt voor BCL-D1 binnen. In de heren-dubbelpartij lagen de krachten wat dichter bij elkaar: Sem van den Baar en Wessel van Hoof wisten wél te winnen, maar moesten toestaan dat Nils van Velthooven en Thijs van Sinten 22 punten konden maken (22-30). In de dames-dubbelpartij was het verschil groter. Jools van den Acker en Maud Steegs waren behoorlijk sterker dan Ilse Dekkers en Imke Steegs. Met 14-30 bepaalden zij dan ook de tussenstand op 1-3 in het voordeel van BCL-D2.

Singles
In afsluitende vier singlepartijen waren nog wel mooie wedstrijden te zien. Sem van den Baar won als eerste heer namens BCL-D2 van Thijs van Sinten. Met 13-30 was het verschil behoorlijk. Ook bij de eerste dames-singlepartij was het verschil behoorlijk. Ilse Dekkers probeerde wat ze kon, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een 9-30 uitslag tegen de sterk spelende Jools van den Acker. Nils van Velthooven haalde uiteindelijk het tweede punt binnen voor BCL-D1. Hij won de tweede heren-singlepartij van Wessel van Hoof. Wessel kwam overigens, met 23-30 nog heel goed in de buurt. De tweede dames-dubbelpartij was een prooi voor Maud Steegs namens BCL-D2. Ook zij moest er flink tegen aan om zich Imke Steegs van het lijf te houden. Met 25-30 werd de partij uiteindelijk beëindigd en kon BCL-D2 zes punten bijschrijven en BCL-D1 twee.