(archieffoto) Joost Ankersmit (r) scoorde tegen Marvilde
(archieffoto) Joost Ankersmit (r) scoorde tegen Marvilde Foto: Jos Pennings

Sparta'25 ten onder tegen Marvilde

Sport

Beek en Donk - Nadat eerder dit seizoen Sparta ‘25 thuis nog met 1-0 gewonnen had, stond afgelopen zondag de return op het programma, maar van een echte wedstrijd was nooit sprake...

In de eerste helft ging het nog redelijk gelijk op. De eerste kans was in de 20e minuut voor Marvilde, maar een voorzet werd hoog overgeschoten. Pas in de blessuretijd van de eerste helft viel het eerste doelpunt. Een vrije trap werd door de Marvilde aanvaller over Kamiel Pennings gekopt, 1–0. Niet veel later deed Sparta ’25 nagenoeg hetzelfde. Joost Ankersmit kopte de bal over de Marvilde keeper, 1-1. Met deze stand gingen beide teams de rust in.

De eerste 10 minuten van de 2e helft verliepen zoals de eerste helft. Een slecht genomen vrije trap die in de muur belandde leidde uiteindelijk tot een zeer gevaarlijke kans. Kamiel Pennings wist met zijn voet redding te brengen op een schot van een doorgebroken Marvilde aanvaller. Na een uur spelen kreeg Marvilde een vrije trap die zonder dat iemand er aan kwam bij de tweede paal binnenviel, 2-1. Marvilde rook bloed en binnen 10 minuten was het dan ook 3-1. Een schot van zo’n 35 meter eindigde achter de doelman tegen de touwen. Het leek wel of Sparta ’25 er toen helemaal doorheen zat en Marvilde ging door. Weer 5 minuten later was het 4-1. Een opnieuw doorgebroken Marvilde aanvaller rondde dit keer wel af. Binnen enkele minuten kreeg Marvilde nog twee flinke kansen, maar beide keren kon de doelman van Sparta '25 reddend optreden. Jeremy Raaymakers kreeg 5 minuten voor het einde nog twee goede kansen. Zijn eerste poging stuitte op de vuisten van de keeper en een vrije trap belandde op de lat. Net voor het verstrijken van de officiële speeltijd kreeg Marvilde nog een corner. Nadat de bal leek weggewerkt, ging de rebound er alsnog in: 5-1. Marvilde kreeg in de extra tijd nog enkele kansen, maar 5-1 bleek de eindstand te zijn.

Zondag 8 maart staat er opnieuw een uitwedstrijd op het programma. Dan is koploper EFC de tegenstander. Hopelijk is Sparta ‘25 dan in beter doen en kunnen ze de mannen uit Eersel op de eerste nederlaag van het seizoen trakteren.