Afbeelding

Drukke speelavond bij DOT

Sport

Beek en Donk - Carnaval is weer achter de rug en het was zodoende weer koffie en thee wat er vloeide, (gedeeltelijk) in plaats van bier. Het lijkt erop dat de zwartspelers de week vakantie meer te baat hebben genomen, aangezien geen van de witspelers het openingsvoordeel om kon zetten in een vol punt. 

Het zou kunnen betekenen dat Zjon en André extra trots mogen zijn op hun halve punt. Met name Frans lijkt enige clementie te hebben betoond in een partij die niet zonder fouten was. Ook Chris bleef niet foutloos, waarna alle stukken van tegenstander Teun op de goede plaats bleken te staan om de witte stelling te overrompelen. Dat niet alleen familie Jacobs succesvolle offers kan spelen, bewees Thijs. Hij zette Willy vanaf de opening vast op eigen helft, stuitte op een vastberaden verdediging en offerde uiteindelijk een loper en een dame om de overwinning af te dwingen. Samenvattend was het weer een enerverende avond, in de zaal aan het bord, maar ook later aan de toog, waar Harrie tegen half elf aankondigde naar huis te gaan en na elven nog steeds druk in gesprek was.

Uitslagen: Jef Verhagen - Ton van den Elsen 0 - 1, Zjon van de Laar - Jan Vossen 1/2 - 1/2, André Bergman - Frans van Hoof 1/2 - 1/2, Johnny van de Laarschot - Giel Jacobs 0 - 1, Willy Constant - Thijs Knaapen 0 - 1, Chris van Laarhoven - Teun Jacobs 0 - 1, Aloys Wijffelaars - Piet van Wetten 0 - 1.