De jongerenadviesraad van de gemeente Laarbeek. Rechts wethouder Monika Slaets
De jongerenadviesraad van de gemeente Laarbeek. Rechts wethouder Monika Slaets

Pubquiz voor Laarbeekse jeugd

Kinderen & Tieners

Beek en Donk – In samenwerking met de jongerenadviesraad en Café Thuis is het woensdag 18 maart eindelijk tijd voor de eerste pubquiz voor de jeugd. De deuren van Café Thuis staan dan open voor de jeugd vanaf het 3 leerjaar van het voortgezet onderwijs tot de leeftijd van 18 jaar.

J ongeren adviesraad 
De gemeente Laarbeek wordt gedomineerd door een leeftijdscategorie van boven de 40 jaar. Dit kan als gevolg hebben dat de jeugd zich wat minder goed begrepen voelt, omdat deze twee groepen heel andere levens hebben. Daarom heeft de gemeente nu een stel jongeren gevraagd om hier verandering in te brengen (jongerenadviesraad). Nu is deze raad op het idee gekomen om een pubquiz te organiseren, zodat ook de jeugd, die nog geen alcohol mag drinken, wel mee kan doen.

Café Thuis
De quiz wordt gehouden in Café Thuis, hier worden al pubquizzen gehouden voor volwassen. Dit gebeurt zo’n vier keer per jaar en loopt nog steeds als een trein. Daarom was Ton van Berlo, de eigenaar van het café, ook heel blij met het aanbod om de quiz daar te houden. "Het lijkt mij alleen maar leuk om de jeugd kennis te laten maken met het concept en het zijn in een pub, want dat is nu toch wel zo’n leeftijd dat je daar mee in aanraking komt. De avond gaat precies hetzelfde lopen als bij een volwassen pubquiz, alleen dan natuurlijk zonder alcohol."

Pubquiz
Een pubquiz vindt namelijk plaats, zoals de naam al zegt, in een pub. Nu zijn de pubquizzen dus eigenlijk alleen voor mensen die de bevoegdheid hebben om te drinken. Terwijl alcohol voor een pubquiz niet noodzakelijk is. Je zit namelijk met een groepje van maximaal acht personen aan een tafel te luisteren naar een presentator die je allemaal vragen voorlegt. Twee keer, vijf rondes. Deze vragen kunnen overal over gaan en kunnen zelfs opdrachten zijn. Het groepje met de meeste vragen goed heeft uiteindelijk de quiz gewonnen. Het enige wat verboden is tijdens een quiz, is het gebruik van hulpmiddelen.

Je kan jezelf, of een groepje van maximaal acht personen opgeven via: pubquizlaarbeek@gmail.com. Maar pas wel op, vol is vol!

Café Thuis