Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)

DorpsBBQ 2.0: Een groot barbecuefeest op campingterrein

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk – Het Heuvelplein wordt op donderdag 21 mei (Hemelvaartsdag) omgetoverd tot een groot, gezellig campingterrein. Iedereen is ook dit jaar weer van harte welkom om te komen barbecueën. Je neemt zelf al je spullen mee. Dit jaar wordt er meer een campingsfeer gecreëerd met een DJ die zomerse muziek draait en activiteiten zoals badminton, kubben, jeu de boules, springkussens en een pannakooi voor de kinderen. 

Ondernemersvereniging Heuvelplein is de initiator van de DorpsBBQ. Vorig jaar vond dit evenement voor het eerst plaats. Tjeerd van den Broek, voorzitter, vertelt: “De weersgoden waren ons toen helaas niet goed gezind. Het evenement is toen zelfs nog verplaatst in verband met slechte weersvoorspellingen, maar ook op de nieuwe datum werd er onweer en regen voorspeld. Gelukkig namen veel mensen tentjes mee en werd het toch een super geslaagde, gezellige eerste editie.”

Gegarandeerd op Hemelvaartsdag
De ondernemersvereniging kiest er dit jaar voor om geen tweede ‘reservedatum’ te plannen als er slechte weersvoorspellingen zijn. Na de ervaring van vorig jaar, heeft de vereniging besloten het evenement gegarandeerd door te laten gaan op de geplande datum: donderdag 21 mei, Hemelvaartsdag. “Mensen houden hier rekening mee en vorig jaar is wel gebleken dat het met slecht weer toch nog leuk kan zijn”, licht Tjeerd toe.

Wat is het?
Heb je de DorpsBBQ vorig jaar gemist en weet je niet wat het is? “We gaan met iedereen die zin heeft barbecueën op het Heuvelplein. Je neemt zelf al je spullen mee, van stoelen tot de barbecue en van eventueel een tentje tot aan het vlees, bestek en drank. Deelname is uiteraard gratis. Het idee is om één grote dorpsbarbecue te creëren met een campinggevoel. Er kunnen dus spelletjes op het plein gedaan worden. Nieuw is dit jaar dat er een DJ is, die zomerse muziek draait en dat we twee luchtkussens en een pannakooi hebben voor de kids”, aldus Tjeerd.

Kom je ook?!
Trommel je vriendengroep, buren, familie of collega’s op en sluit aan! Donderdag 21 mei ben je vanaf 14.00 uur welkom op het Heuvelplein. Tot dan!

Afbeelding