Afbeelding
Foto: Johan Maas

Met nieuwe vrijwilligers moet OranjeFestival weer feest worden

Activiteiten & Evenementen Koningsdag

Beek en Donk - De editie van 2020 van het OranjeFestival in Beek en Donk belooft een feest te worden voor iedereen. De organisatie heeft een mooi programma in elkaar gezet voor zowel Koningsnacht als Koningsdag zelf. Met de hulp van nieuwe vrijwilligers moeten beide dagen een succes gaan worden.

Na de editie van vorig jaar, die erg te lijden had onder het slechte weer, ontstond er wat commotie. Mensen klaagden dat de organisatie niet goed was en dat ze de uitstraling van een echte feestdag misten. Feit was wel dat er slechts twee vrijwilligers waren die, met hulp van de horecaondernemers, probeerden het festival zo goed en zo kwaad als het ging te organiseren.

"Vorig jaar was erg moeizaam omdat er geen vrijwilligers waren”, vertelt organisator Ronnie Tijssen. "Gelukkig hebben daarna mensen zich aangemeld, die dit jaar hun steentje bij willen dragen aan het festival. Uiteindelijk zijn er zes mensen overgebleven. Daarmee kunnen we echt vooruit”, meldt Tijssen enthousiast. "We willen allemaal graag dat er iets in het dorp gebeurt, maar daar heb je wel mensen voor nodig. De horeca steekt ook iedere keer de nek weer uit.”

Nu het OranjeFestival extra handen heeft gekregen om in het voortraject de zaken te regelen en ook op de dagen zelf die extra handen kan inzetten, is men erin geslaagd een mooi programma samen te stellen. Op Koningsnacht (26 april) barst het feest om 20.00 uur los met de band Mission 50. Hoofdact van de avond is Bag on Wheels. Tussendoor draait DJ The Belgian Bullit, waarmee de volledige avond 100 procent Beek en Donks wordt ingekleurd.

Op Koningsdag keert de vrijmarkt weer terug. Met gratis grondplaatsen en een beperkt aantal kramen die te huur zijn. Ook is er de mogelijkheid voor ondernemers om zich te presenteren aan het dorp op deze vrijmarkt. Mensen die zich hiervoor op willen geven kunnen dit doen via: oranjefestival@outlook.com.

De vrijmarkt begint om 10.30 uur en duurt tot 16.00 uur. Tevens is er op het Heuvelplein van alles te doen dan. "We proberen juist alles op het plein te concentreren, zodat we daar een gezellig druk plein kunnen creëren”, hoopt Tijssen. "Er zijn heel veel dingen voor de jeugd te doen.” Zo staan er drie springkussens, een draaimolen, XL-legoblokken, elektrische kinderauto’s en kantelfietsen met ranja. Op het podium is er muziek en draait er een dj. De muziek gaat ook nog door na 16.00 uur. "En natuurlijk zijn er ook dansoptredens en komen de harmonie en de gildes langs. Tradities die erbij horen.” Toegang op beide dagen is gratis.