Beau Bastiaans stompt de bal weg. Roel Donkers zit knel. Ruben van Hoof schermt het doel af. Frank van Berlo (6).

ELI verliest door strafschoppen

Sport

Lieshout - ELI heeft opnieuw aan het kortste eind getrokken. In een heel gedenkwaardige wedstrijd verloor de hekkensluiter met 2-1 in en tegen Milheeze. Zo werden de 3 doelpunten gescoord via strafschoppen, werd een vierde strafschop gemist en kreeg een speler van de thuisclub een gele kaart wegens een schwalbe in het beruchte gebied, terwijl toen een strafschop wel terecht zou zijn. Bovendien moest speler Frank van Berlo het ELI-doel verdedigen, omdat Beau Bastiaans zijn 2e gele kaart ontving.

ELI trad aan met een door blessures en schorsingen flink gewijzigd team. Vanaf de eerste minuut nam de thuisclub het initiatief en zette ELI vast op eigen helft. Dat leverde enkele heel grote scoringskansen op, maar Beau Bastiaans was 2 keer in een een-tegen-een situatie winnaar. Na een kwartier stuitte Bastiaans de speler enigszins. Dat betekende de eerste van 4 strafschoppen en een gele kaart voor de doelman. Beau Bastiaans wist deze strafschop knap te stoppen. Na een half uur viel dan toch de meer dan verdiende 1-0. Peters benutte deze (te) gemakkelijk gegeven strafschop. Milheezer Boys bleef de gehele eerste helft domineren. Toch kwamen de hardwerkende blauwwitten nog voor rust op 1-1. Het was Jordy van den Eijnden, die bij de eerste echte ELI-aanval ten val werd gebracht in het 16-metergebied. Niels den Bol benutte dit buitenkansje vlekkeloos.

Na rust bood ELI wat beter tegenspel en ontstond een meer gelijkwaardig duel. Grote kansen bleven aan beide zijden uit tot de 68e minuut. Toen gaf de scheidsrechter zijn 4e strafschop na een duidelijke schwalbe. Peters benutte deze, 2-1. Kort hierna ontstond een opstootje op het veld. Dat leverde een speler van de thuisclub een rode en Beau Bastiaans een 2e gele kaart op. Dat hield in, dat Frank van Berlo, die vorig seizoen ook al een helft het ELI-doel moest verdedigen weer plaatsnam onder de lat. Een kwartier voor tijd had Milheezer Boys wel een strafschop moeten krijgen, maar dat leverde een gele kaart op. In de slotseconde had nog de niet verdiende gelijkmaker kunnen vallen, maar het ietsje geluk ontbrak.

Zondag staat voor ELI een heel cruciale wedstrijd op het programma. ELI ontvangt dan de nummer voorlaatst Bavos op het eigen sportpark. Met het oog op het klassebehoud moet deze wedstrijd in feite gewonnen worden.

Opstelling ELI: Beau Bastiaans, Bas Hollanders, Lex Hollanders, Frank van Berlo, Joost van der Tol, Robert Neilen (Dean van Zutphen), Stijn Donkers (Willem Slegers), Niels den Bol, Ruben van Hoof, Jordy van den Eijnden en Roel Donkers.