De vijver staat nu vol water
De vijver staat nu vol water

NLdoet actief in het processiepark Mariahout

Activiteiten & Evenementen NLdoet

Mariahout - Het voorjaar is duidelijk in aantocht. De vele regenbuien en de lage temperaturen vormen geen belemmering meer om naar buiten te gaan en van de flora en fauna te genieten. Een wandeling door het processiepark is dan een voor de hand liggende optie. De Stichting Groene hart van Mariahout heeft samen met de parkvrijwilligers in de afgelopen 2 jaren een flink aantal werkzaamheden uitgevoerd om het park meer in te richten en aantrekkelijker te maken voor de wandelaar. 

Het park is helaas nog niet af. Dat duurt natuurlijk enkele jaren. Het voorjaar is bij uitstek de beste periode om het nodige onderhoud uit te voeren en nog een en ander aan te planten. Daarom doet de Stichting Groene hart van Mariahout ook dit jaar mee met NLdoet. Naast hun wekelijkse onderhoud op maandag zijn de parkwerkers op zaterdag 14 maart extra bezig in het park in het kader van NLdoet. Eenieder is tussen 10.00 en 14.00 uur van harte welkom om een kijkje te nemen en mee te helpen! Natuurlijk wordt gezorgd voor koffie en een smakelijke lunch. Aarzel daarom niet en steek de helpende hand toe. Aanmelden is niet nodig. Misschien doe je wel mee om al wat voorbereidend werk te doen voor de jaarlijkse Boomplantdag. Woensdagochtend 18 maart komen namelijk 31 kinderen van groep 7 van de Bernadetteschool struiken planten.

Thema-avond ZO D
De Stichting Groene hart van Mariahout zal ook met een stand aanwezig zijn op dinsdagavond 17 maart bij de thema-avond van ZOD. Daar kun je meer informatie over de stichting en het park krijgen, suggesties doen en je opgeven als donateur van de stichting.