Belangrijke punten Flamingo's op weg naar kampioenschap

Sport

Mariahout - Senioren 1, gesponsord door Auto Corsten, speelde op zondag 8 maart tegen NDZW in Vlijmen. Coach Kim Janssen-Vervoort omschrijft de wedstrijd als pittig.

Flamingo’s startte fel aan de wedstrijd, maar was zeer onrustig aan de bal. Ook NDZW speelde fel en was gebrand op winst. Zij maakten dan ook de openingstreffer. Flamingo’s haakte direct aan, maar NDZW was in de beginfase van de wedstrijd mentaal sterker en hield het hoofd koel. In korte tijd was het 3-1 in het voordeel van NDZW. De dames uit Mariahout werden een beetje zenuwachtig van de voorsprong van de tegenstander, ging wat gehaast spelen, maar konden zich, in de loop van de wedstrijd, herpakken. In de 10 minuten voor rust, had Flamingo’s het hoofd aardig koel en creëerden ze mooie kansen en kwamen ze tot scoren. Ruststand was dan ook 5-7 in het voordeel van Flamingo’s. Gelukkig werd er direct na rust weer gescoord. NDZW gaf zich echter niet gewonnen en bleven ook scoren. Gelukkig kon Flamingo’s steeds meer druk uitoefenen, waardoor NDZW weinig goede aanvallen kon creëren. Aanvallend bleef Flamingo’s ook sterk spelen en beloonden hun goede spel met doelpunten. De wedstrijd werd gewonnen door Flamingo’s met 8-11. Belangrijke punten op de weg naar het kampioenschap.

Op donderdag 12 maart speelt Flamingo’s om 21.15 uur, in de Klumper in Lieshout, een inhaalwedstrijd tegen Nijnsel. Mochten zij deze wedstrijd winnen, kan Flamingo’s op zondag 15 maart kampioen worden. Deze wedstrijd wordt gespeeld in D’n Ekker in Beek en Donk.