Mixed 1 (vlnr): Pedro van Gaans (teambegeleider), Neva van der Vorst, Brady Bots, Mirne Jansen, Koss van de Wijdeven, Noah Hollanders en Rob Hollanders (teambegeleider)
Mixed 1 (vlnr): Pedro van Gaans (teambegeleider), Neva van der Vorst, Brady Bots, Mirne Jansen, Koss van de Wijdeven, Noah Hollanders en Rob Hollanders (teambegeleider)

Twee jeugdteams kampioen bij BC Mixed

Sport

Beek en Donk - Het was zondag 8 maart het druk in sporthal Suytkade in Helmond. Veel ouders, broertjes en zusjes en opa’s en oma’s kwamen kijken of het de jeugdteams Mixed 1 en Mixed 5 zou lukken om kampioen te worden.

Mixed 1 speelt in de A-klasse van de Helmondse Badminton Bond (HBB). Dat is voor de jeugd de hoogste klasse. Ze hebben dit seizoen nog geen enkele wedstrijd verloren en hadden genoeg aan een 6-2 overwinning om kampioen te worden. Dat de zenuwen de spelers parten speelden kon je duidelijk zien. Het is toch bijzonder als je weet dat je kampioen kunt worden. Toch lieten ze geen steekjes vallen. De wedstrijd werd overtuigend met 8-0 gewonnen. Een daarmee kon het kampioenschap gevierd worden.

In de H-klasse worden iedere competitiedag twee wedstrijden gespeeld. In de eerste wedstrijd speelden ze tegen hun directe concurrent in het kampioenschap, Con Brio 1 uit Helmond. Voorafgaand aan de wedstrijd zat er 1 punt verschil in de stand in het voordeel van Mixed 5. De wedstrijd verliep voorspoedig en Mixed haalde de overwinning met 5-3 binnen. Daarmee hadden ze in de tweede wedstrijd genoeg aan 6 punten om kampioen te worden. Net als Mixed 1 wonnen ook zij overtuigend met 8-0 hun tweede wedstrijd en werden daarmee kampioen in de H-klasse.

Beide teams werden door de jeugdcommissie en het bestuur gehuldigd in de zaal.

Kijk voor meer informatie over de vereniging op www.bcmixed.nl en volg hen op Facebook en Instagram.

Mixed 5 (vlnr): Brigitte van Schijndel (teambegeleider), Siem Wilbers, Jannetje Nicolaï, Desley van Schijndel, Marit van de Kerkhof, Stijn Derksen en René Derksen (teambegeleider). Niet op de foto: Fenna van de Meulengraaf