Afbeelding

St-Sebastiaans schieten bij HBV De Eendracht

Sport

Aarle-Rixtel - Op zaterdag 7 maart was het weer zover, de St-Sebastiaan viering. Bij handboogvereniging de Eendracht in Aarle-Rixtel is het een bekend fenomeen. Het is een van de leukste en gezelligste wedstrijden van het jaar. En aansluitend de jaarlijkse feestavond.

Wat is St-Sebastiaan?
Tijdens St-Sebastiaan koopt iedereen een cadeautje van ongeveer €5,00. Vervolgens gaat iedereen schieten. Maar tijdens St-Sebastiaan schiet je niet op normale doelen. Het zijn speciale geluks doelen. Degene die aan het einde van de avond de meeste punten heeft mag als eerste een cadeau uitzoeken. Voordat ze begonnen met het schieten hebben we met zijn allen lekker gegeten, van een heerlijk soep-stamppot-toetjes buffet. Dit was uitstekend verzorgd door Angeline-Catering uit Aarle-Rixtel.

Voor de partners van de schutters organiseert De Eendracht ook altijd een leuke activiteit, zodat zij tijdens het schieten zich ook kunnen vermaken. Deze keer hadden ze een workshop klompen-pimpen geregeld. Deze workshop werd gegeven door Nicole van Aarle van Het Klompenschuurtje uit Aarle-Rixtel. Dit was een groot succes. Er waren verschillende soorten klompen waaruit je een keuze kon maken, zo heeft iedereen zijn eigen creativiteit kunnen uitleven.

Ook de twee aanwezige jeugdschutters (broer en zus Hidde en Bente de Rooij), hadden het goed naar hun zin en hadden ook heel goed geschoten. Er waren verschillende volwassenen die de scores van de jeugd niet hebben kunnen evenaren. Het was wel een beetje jammer dat er maar 2 jeugdschutters waren, volgend jaar beter toch.

Daarna hebben ze nog een gratis loterij gehouden, met verschillende levensmiddelen als prijs. Onder het genot van een drankje en een hapje was er nog een gezellige voortzetting van de feestavond. Het was een top avond.

Uitslag St-Sebastiaans verschieting:
1. Frank Schepers 222, 2. Arno Donkers 200, 3. Anita v.d. Heuvel 192, 4. Toon van Hoof 192, 5. Paul van Bakel 180, 6. Martijn v.d. Heijden 180, 7. Arjan v.d. Heuvel 178, 8. Bente de Rooij 178, 9. Hidde de Rooij 172, 10. Jo Maas 148, 11. Jan van Rooy 142, 12. Walter Jansen 112, 13. Rob Du Hen 106, 14. Marino van Gemert 104.