Afbeelding

PNL-voorbespreking gaat niet door

Politiek

Laarbeek - De PNL-voorbespreking van de aankomende raadsvergadering gaat niet door. Ook PNL wil haar verantwoordelijkheid nemen in de strijd tegen verspreiding van het Coronavirus. De voor maandag 16 maart geplande bespreking wordt nu door de PNL-fractie digitaal afgehandeld.  

PNL-leden en anderen kunnen eventuele vragen en opmerkingen, die men had willen behandelen tijdens de voorbespreking, via e-mail bij de fractie neerleggen (info@pnllaarbeek.nl).

In de raadsvergadering op donderdag 19 maart wordt als belangrijkste punt behandeld het voorstel tot vaststelling van de Verordening Duurzaamheidsleningen. De volledige agenda en de vergaderdata, met alle stukken kunt u vinden op de website van de gemeente.

Agenda
In deze vergadering wordt een voorstel gedaan voor het benoemen van een nieuw raadslid; Dhr. R. van Heugten voor de Werkgroep. Hij gaat Veerle van Schaijk vervangen.

Het merendeel van de te behandelen voorstellen zijn hamerstukken. Over hamerstukken wordt geen discussie meer gevoerd. Het betreft vaststelling van de volgende voorstellen:

bestemmingsplan Bakelseweg en Bosscheweg 14-14a Aarle-Rixtel; het Onderhoudsprogramma wegen en riolering 2020; de zienswijze 1e begrotingswijziging 2020 GGD Brabant Zuidoost; de zienswijze op de Kadernota 2021 GGD Brabant Zuidoost; de zienswijze op de herstelbegroting Senzer 2020; de zienswijze op de Kadernota 2021 Belastingsamenwerking Oost-Brabant; de Verordening cliëntenparticipatiewet Participatiewet 2015 gemeente Laarbeek 2020 en vaststelling Kwijtscheldingsregeling gemeentelijke belastingen 2020. Een voorstel in de persoonlijke sfeer is het herbenoemen lid Rekenkamercommissie Gemert-Bakel/Laarbeek

Daarnaast behalve de Verordening Duurzaamheidsleningen het Voorstel tot benoeming van een voorzitter van de Rekenkamercommissie Gemert-Bakel/Laarbeek. En tot slot: Een Voorstel tot vaststelling van de wijzigingen van de begroting 2020.