Sparta ’25 verliest van koploper EFC

Sport

Beek en Donk - Het is Sparta ’25 niet gelukt om koploper EFC een eerste nederlaag toe te brengen. In de thuiswedstrijd was Sparta ’25 zeker gelijkwaardig, zo niet beter, dan de mannen uit Eersel. Op eigen terrein was EFC echter een maatje te groot.

Veel spelers van beide ploegen hadden moeite om op een zwaar en slecht veld op de been te blijven. Het aantal glijpartijen was dan ook niet van de lucht. Een oppermachtig EFC creëerde na zo’n 10 minuten een eerste kans, maar het schot werd in de Sparta-verdediging geblokt. Na een kwartier spelen kreeg ook Sparta ’25 haar eerste kans. Het schot van Daan van Heijnsbergen ging helaas voorlangs. In de 22e minuut maakte Philippe Cleutjens een overtreding in het strafschopgebied. De toegekende penalty werd door Jesse van Gerwen feilloos binnengeschoten, 1-0. Net voor rust zorgde Kamiel Pennings met een prima redding dat dit ook de ruststand werd.

Ondanks het harde werken van de Spartanen was EFC ook in de tweede helft het sterkere team. In de 53e minuut resulteerde dat in een tweede treffer. De thuisploeg profiteerde dankbaar van balverlies van Sparta ’25 op het middenveld. Bram Janssen schoot de bal hard en diagonaal tegen de touwen, 2-0. Dit werd uiteindelijk ook de eindstand. EFC versterkte daarmee de koppositie en legde ook beslag op de titel in de tweede periode.

Zondag 15 maart gaat Sparta ’25 op bezoek bij het altijd lastige Valkenswaard. Aanvang 14.30 uur.