Afbeelding
VIDEO

Compleet nieuwe website voor MooiLaarbeek

Video

Laarbeek – Heb je hem al gezien? De gloednieuwe website van www.mooilaarbeek.nl?! Na een aantal jaren was het tijd voor een nieuw design, helemaal naar de wensen van nu. Een professionele, rustige indeling voorzien van alle nieuwste snufjes in de stijl van MooiLaarbeek. Vorige week ging de nieuwe website online. 

Vanuit de redactie vertelt Mark Barten: “Meer dan een jaar hebben we gewerkt aan een totaal vernieuwd websitemodel dat klaar is voor de toekomst. Natuurlijk zal het voor iedereen even wennen zijn. Een ander smoeltje, andere indeling van items en rubrieken en een andere ‘klikroute’.” De redactie is blij met de komst van de nieuwe site. “Wij werken naast offline (de krant) ook steeds meer digitaal, bijvoorbeeld via de website. We zien al jarenlang maandelijks het aantal bezoekers op onze site groeien. In 2019 hadden we maar liefst 1,5 miljoen kliks. We merken dat mensen meteen op onze site kijken als er iets gebeurt in Laarbeek.”

Tekst gaat verder onder de video. Video: MooiLaarbeekTeenz


Digitale nieuwsbrief
De website bevat een aantal nieuwe snufjes. “Nieuw is onder andere dat we vaker nieuwsbrieven gaan versturen. Zo verstuurden we al op woensdagmiddag de digitale krant voor degenen die zich hiervoor aangemeld hebben. Dat blijven we doen, maar we gaan ook vaker updates sturen bij interessante nieuwsfeitjes.” Wil je deze mails ook ontvangen? Meld je dan aan via de homepage: www.mooilaarbeek.nl.

Poll, video’s en dossiers
Daarnaast heeft de website een wekelijkse poll waarop mensen hun mening over leuke, interessante Laarbeekse onderwerpen kwijt kunnen. Ook is er een videoblok geplaatst. “We werken steeds crossmedialer, dus ook meer met video’s”, licht Mark toe. “Nu bundelen we de video’s in een videoblok. In een later stadium gaan we ook werken met livevideo’s bij nieuwsgebeurtenissen en evenementen.”

Net zoals de landelijke grotere nieuwswebsites omvat de nieuwe site ook dossiers. “Het coronavirus nu is bijvoorbeeld enorm actueel. Wij berichten daar veel over. Dit bundelen we in een dossier, zodat het overzichtelijk en prominent op onze site te vinden is”, aldus Mark. Dat geldt ook voor de 112-berichten. “Dit zijn toch de meest populaire berichten van onze site. We proberen daar ook altijd zo actueel mogelijk mee te zijn. We hebben daarom ook een speciaal blok daarvoor gemaakt.”

Advertenties
Voor adverteerders brengt de nieuwe website ook mooie mogelijkheden mee. “Voorheen kocht je bij ons een banner voor bijvoorbeeld een heel jaar. Dat is uiteraard nog steeds mogelijk. Daarnaast kun je nu voor €17,50 ex BTW je advertentie uit de krant een week lang op de homepage van MooiLaarbeek en onder artikelen mee laten draaien. Je komt dan onder de rubriek ‘Uit de krant’. Een erg leuke toevoeging!”

Wat vind je ervan?
Neus lekker rond en heb je feedback, dan hoort de redactie het graag! “Deze site wordt gemaakt door Laarbekenaren en is vóór Laarbekenaren. Dus we horen graag wat jullie ervan vinden! Stuur even een mailtje naar redactie@mooilaarbeek.nl en we gaan het bespreken. Veel leesplezier!”