Afbeelding
Foto: Freepik.com

Laarbeekse huisartsen komen met gezamenlijk advies over coronavirus

Medisch & Gezondheid Coronavirus

Laarbeek - HAGRO (huisartsengroep) Laarbeek heeft 12 maart de maatregelen besproken die in alle huisartspraktijken doorgevoerd gaan worden in verband met het coronavirus. De groep huisartsen adviseert de inwoners van Laarbeek met klem om de adviezen van de overheid ter harte te nemen: Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, hoesten of koorts. De huisartsen verwachten een druktegolf en maken ruimte om alle inwoners van Laarbeek zo goed mogelijk te blijven verzorgen. Ze willen beschikbaar zijn voor patiënten die zorg nodig hebben. Daar stellen ze prioriteiten in. Het tweede doel van de HAGRO is veilige zorg leveren, voor zowel de artsen als de patiënten.

De maatregelen rondom corona zijn namens de Laarbeekse huisartsen als volgt:
-Alle patiënten die hoesten of verkouden zijn komen niet op het spreekuur, ténzij de doktersassistente aan telefoon heeft besloten dat medische beoordeling noodzakelijk is.
-De doktersassistente vraagt aan de telefoon uw klachten uit en bepaalt de vervolgstappen.
-De doktersassistente vraagt bij alle aandoeningen uit naar koorts, hoesten, verkoudheid en het coronarisico. Meet uw temperatuur voordat u belt.
-De doktersassistente geeft aan telefoon instructies als u wel moet komen, zoals het houden aan tijdstippen, welke kamer u in mag en het niet in de wachtkamer maar buiten wachten.
-De doktersassistentes hebben nauw contact met de huisartsen.
-Alle huisartsenpraktijken richten een ‘hoestspreekuur’ in. Tijdens dit spreekuur draagt de huisarts beschermende kleding.
-Ingrepen die kunnen wachten zullen vooruitgeschoven worden: chirurgische ingrepen, gesprekken en chronische klachten.
-De spreekuren van de doktersassistentes worden aangepast of tijdelijk gestopt zoals wratten aanstippen, oren uitspuiten en bloeddrukcontroles.
-De spreekuurtijden van de huisartsen worden aangepast, zodat ze meer tijd krijgen voor telefonische consulten en visites.

De artsen hebben een verzoek aan de inwoners van Laarbeek: "Blijf alsjeblieft beleefd naar onze doktersassistenten en beantwoord haar vragen netjes en kordaat. Ook als u ongerust bent en u langer moeten wachten dan u van ons gewend bent. Wij huisartsen vertrouwen op onze doktersassistenten en vragen dat ook van u."