De eerste besmetting in Laarbeek op de 'coronakaart' van het RIVM
De eerste besmetting in Laarbeek op de 'coronakaart' van het RIVM Foto: RIVM.nl

RIVM meldt eerste besmetting in Laarbeek

Medisch & Gezondheid Coronavirus

Laarbeek - Laarbeek telt sinds vrijdagmiddag ten minste één patiënt met het coronavirus. Althans, zo wordt gemeld op de site van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). 

De gemeente Laarbeek laat in een reactie aan DeMooiLaarbeekKrant weten meldingen niet te kunnen bevestigen: "Ook wij hebben geconstateerd dat op de website van o.a. RIVM staat vermeld dat er een besmetting met het coronavirus is in de gemeente Laarbeek. Omdat de verspreiding van het virus steeds sneller gaat, is het beleid van GGD aangepast en gaat de mitigatiefase in. Dat betekent onder meer dat de burgemeester niet actief meer wordt geïnformeerd over besmettingen binnen zijn gemeente. Meldingen kunnen daarom door ons niet worden bevestigd."

In omliggende gemeenten zijn al meerdere besmettingen gemeld. Bij de update van vrijdagmiddag 14.00 uur blijken er 25 besmettingen te zijn in Meierijstad, 16 in Helmond, 11 in Gemert-Bakel, 2 in Son en Breugel en 1 in Nuenen.

5 patiënten overleden, 190 nieuwe patiënten, in totaal 804 positief geteste personen
Per vandaag (13 maart 14.00 uur) zijn 190 nieuwe mensen positief getest op COVID-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Daarmee komt het totaal positief geteste mensen op 804. Van de bevestigde personen werken er 179 in de zorg; zij worden vaker dan andere groepen getest.

Er zijn sinds gisteren 5 nieuwe patiënten overleden aan COVID-19. Dit betrof allen oudere patiënten met onderliggend lijden. In totaal zijn er nu 10 mensen gestorven aan de ziekte.

In totaal zijn 115 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis, zo wordt gemeld op de website van het RIVM.

De kaart van het RIVM toont het aantal patiënten zoals doorgegeven door GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdiensten) en gemeenten. Door correcties achteraf in het systeem kunnen wijzigingen optreden.